Timp Liber

Alimentul care te protejează de Alzheimer. Întărește sistemul imunitar și acționează ca un laxativ

Alimentul care te protejează de Alzheimer. Acest aliment este recomandat de specialiști datorită beneficiilor pe care le are asupra organismului nostru.

Curmalele, alimentul care te protejează de Alzheimer/ Foto: pixabay.com Curmalele, alimentul care te protejează de Alzheimer/ Foto: pixabay.com

 

Alimentul care te protejează de Alzheimer. Acest aliment este bogat în minerale, vitamine și fibre, dar și în calorii, deoarece este consumat, în mod obișnuit, atunci când sunt uscate.


 

Este vorba despre curmale.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Curmalele reprezintă fructele unui tip de palmier din Orientul Mijlociu, Phoenix Dactylilfera și se găsește în foarte multe magazine din România.

Alimentul care te protejează de Alzheimer. Întărește sistemul imunitar

Alimentul care te protejează de Alzheimer. Curmalele sunt recomandate de specialiști datorită proprietăților pe care le are asupra sănătății noastre. Conform biod.ro, curmalele contribuie la protejarea organismului de boli precum Alzheimer și chiar anumite tipuri de cancer, datorită proprietății anticancerigene.


De asemenea, curmalele întăresc sistemul imunitar. Curmalele au un conținut ridicat de antioxidanți care ajută corpul să lupte împotriva mai multor boli care pot apărea din cauza unei imunități scăzute. Principalii antioxidanți care se regăsesc în curmale sunt acidul fenolic, flavonoizi și carotenoizi.

Totodată, alimentul care te protejează de Alzheimer, întărește și sistemul osos. Calciul, magneziul și fosforul din compoziția curmalelor sunt benefice pentru sistemul osos și sunt un adjuvant natural pentru întărirea oaselor.


 

CITEȘTE ȘI:


Fructul care scade tensiunea arterială, cu multe beneficii. Menține pielea tânără și previne cancerul

Cea mai sănătoasă legumă, care previne infarctul. Îți întărește oasele și previne apariția cancerului

 

Alimentul care te protejează de Alzheimer. Acționează ca un laxativ

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, alimentul care te protejează de Alzheimer, acționează ca un laxativ natural. Potrivit 5fructe.ro, curmalele sunt o sursă foarte bună de fibre alimentare, atât fibre solubile, cât și fibre insolubile, ceea ce promovează o digestie sănătoasă și tranzitul confortabil al alimentelor de-a lungul tractului digestiv, diminuând astfel simptomele constipației.

Curmalele au un indice glicemic mic, însă datorită conținutului mare de zahăr sunt folosite ca înlocuitoare a zahărului. Unii specialiști consideră ca ar fi printre cei mai sănătoți îndulcitori naturali.

 

CITEȘTE ȘI:

Leguma care tratează răceala și gripa. Desfundă nasul și previne două tipuri de cancer

Fructul exotic care reglează nivelul de zahăr din sânge. Te ajută să slăbești și este un adjuvant în tratamentul cancerului

Leguma care te ajută să slăbești și îți protejează inima. Întărește oasele și previne anemia

Ultimele Stiri
abonare newsletter