Timp Liber

Fructul care scade tensiunea arterială, cu multe beneficii. Menține pielea tânără și previne cancerul

Fructul care scade tensiunea arterială, cu multe beneficii. Proprietățile asupra sănătății ale cestui fruct sunt cunoscute încă din antichitate.

Smochinul, fructul care scade tensiunea arterială/ Foto: pixabay.com Smochinul, fructul care scade tensiunea arterială/ Foto: pixabay.com

 

Fructul care scade tensiunea arterială, cu multe beneficii pentru sănătate. Este vorba despre smochine.


 

Smochinul este unul dintre cei mai vechi arbori cunoscuți, el apărând în numeroase scrieri istorice, dar și religioase.
 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


 

Potrivit csid.ro, o smochină mare are în jur de 47 de calorii şi se poate consuma între mese, ca gustare. Atât smochinele proaspete, cât şi cele uscate sunt bogate în fibre, care conferă senzaţia de saţietate, combat constipaţia, ţin sub control nivelul colesterolului şi reglează glicemia.


Fructul care scade tensiunea arterială, cu multe beneficii. Menține pielea tânără

Fructul care scade tensiunea arterială, cu multe beneficii pentru organism. Smochinele pot îmbunătăți valorile tensiunii arteriale și ale nivelul de grăsime din sânge. Acest fruct poate spori sănătatea vasculară și poate reduce riscul de boli de inimă. Totodată, fructul care scade tensiunea arterială, poate îmbunătăți nivelul colesterolului HDL (colesterolul bun).

De asemenea, smochinele sunt des utilizate pentru beneficiile asupra afecţiunilor pielii. În medicina tradiţională, fructul care scade tensiunea arterială este utilizat pentru tratarea eczemelor, vitiligolor şi psoriazisului.


 

CITEȘTE ȘI:


Cea mai sănătoasă legumă, care previne infarctul. Îți întărește oasele și previne apariția cancerului

Leguma care tratează răceala și gripa. Desfundă nasul și previne două tipuri de cancer

 

Fructul care scade tensiunea arterială, cu multe beneficii pentru sănătate. Previne cancerul

Fructul care scade tensiunea arterială are și proprietăți împotriva cancerului. Multe studii în eprubetă au cercetat efectele frunzelor de smochin asupra celulelor canceroase. S-a demonstrat că frunzele de smochin și latexul natural din plantele de smochin prezintă activitate antitumorală împotriva celulelor canceroase provenite de la oameni, precum cancerul de colon, de sân, de col uterin și de ficat, potrivit doc.ro.

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, smochinul este benefic și pentru diabetici. Substanţele prezente smochine și în frunzele de smochin pot regla nivelul zahărului din sânge

Însă smochinele uscate au un nivel foarte ridicat de zahăr și nu sunt recomandate persoanelor care suferă de diabet.

 

CITEȘTE ȘI:

Fructul exotic care reglează nivelul de zahăr din sânge. Te ajută să slăbești și este un adjuvant în tratamentul cancerului

Leguma care te ajută să slăbești și îți protejează inima. Întărește oasele și previne anemia

Fructul exotic cu beneficii pentru sănătatea ochilor. Are proprietăți anti-îmbătrânire și reduce tensiunea arterială

Ultimele Stiri
abonare newsletter