Timp Liber

Fructul care scade tensiunea arterială, cu multe beneficii pentru organism. Previne astmul și îmbunătățește vederea

Fructul care scade tensiunea arterială, cu multe beneficii pentru organism. Acest fruct este printre cele mai populare din România.

Fructul care scade tensiunea arterială, cu multe beneficii pentru organism. Previne astmul și îmbunătățește vederea Fructul care scade tensiunea arterială, cu multe beneficii pentru organism. Previne astmul și îmbunătățește vederea

 

 


Fructul care scade tensiunea arterială, cu multe beneficii pentru organism, un fruct exotic care este originar din Asia, dar astăzi este cultivat și în multe țări din Europa. Este vorba despre kiwi.

 


Folosit deseori ca ingredient în salatele de fructe și în rețetele de prăjituri și tarte, deliciosul kiwi adună foarte multe beneficii pentru sănătate. Acest fruct scade tensiunea arterială și previne astmul.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Kiwi este bogat în vitamine (în special vitaminele C, B9 si E) și minerale cum ar fi calciul, fosforul și potasiul. Deși este un fruct foarte dulce, kiwi are un conținut foarte scăzut de calorii (aproximativ 60 de calorii la 100 de grame) și este ideal pentru dietele stricte, ca gustare pe care o poți mânca dimineața sau după-amiaza, scrie doc.ro.


Fructul care scade tensiunea arterială, cu multe beneficii pentru organism. Previne astmul

Kiwi, fructul care scade tensiunea arterială, cu multe beneficii pentru organism. Conform unui studiu, kiwi, fructul cu multe beneficii pentru sănătate, conține substanțe bioactive care pot reduce tensiunea arterială. Datorită acestei proprietăți acest fruct poate reduce riscul apariției bolilor cauzate de hipertensiunea arterială. 

De asemenea, kiwi-ul conține o cantitatea mare de vitamina C și antioxidanți care poate ajuta la tratarea persoanelor cu astm


Potrivit vegis.ro, un singur kiwi îți asigură 154% din necesarul zilnic de vitamina C, esențială în susținerea imunității organismului. Dincolo de rolul imunitar, vitamina C este un puternic antioxidant care contribuie și la combaterea stresului, la refacerea mai rapidă a țesuturilor bolnave și la încetinirea procesului de îmbătrânire.

CITEȘTE ȘI:

Ceaiul care previne răceala și gripa. Te ajută să slăbești și menține oasele sănătoase

Ceaiul perfect pentru primăvară. Băutura care te ferește de cancer

Fructul care scade tensiunea arterială, cu multe beneficii pentru organism. Îmbunătățește vederea

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, kiwi, fructul care scade tensiunea arterială joacă un rol important și pentru sănătatea ochilor. Conform specialiștilor, consumând trei porții de fructe pe zi, degenerescența maculară poate scădea a scăzut cu 36%. Degenerescența maculară este principală cauză care duce la pierderea vederii.

Datorită conținutului bogat în fibre, kiwi-ul este de mare ajutor și în prevenirea cancerului de colon. Două fructe de kiwi furnizează mai mult de 5 grame de fibre, în jur de 15% din doza zilnică recomandată.

 

CITEȘTE ȘI:

Alimentul de post toxic pentru organism. Provoacă obezitate, scleroză sau Alzheimer

Leguma care întărește oasele și te ajută să slăbești. Scade colesterolul și întârzie îmbătrânirea

abonare newsletter