Timp Liber

Alimentele care previn cancerul și te ajută să duci o viață lungă

Stilul alimentar este extrem de important pentru sănătatea organismului. Astăzi descoperim câteva alimente despre care se spune că previn cancerul.

Alimentele care previn cancerul și te ajută să duci o viață lungă Alimentele care previn cancerul și te ajută să duci o viață lungă

 

O dietă sănătoasă prelungește viața și scade riscul unor probleme de sănătate. Dacă nu respectăm câteva reguli elementare în timpul vieții, moartea poate fi mai aproape decât ne imaginăm noi. Din acest motiv e bine să consumăm alimente care previn cancerul și te ajută să duci o viață lungă.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

William Li, un medic cunoscut din Marea Britanie, a vorbit despre cât de importantă este alimentația de-a lungul vieții și a făcut câteva recomadări pentru a mânca mai sănătos.

Cinci alimente care previn cancerul

Consumul de nuci, migdale, alune de pădure, caju și fistic pot preveni cancerul, conform lui Wlliam Li. Nucile conțin polifenoli care luptă împotriva cancerului și întăresc sistemul umanitar. Ele ne apără și previn apariția cancerului în organism.


Roșiile și sucul de roșii sunt și ele considerate alimente importante în lupta cu apariția cancerului. Roșiile conțin licopen și atfel ne protejează de apariția cancerului în organism. Conform unor studii, bărbații care consumă 2-3 căni de suc de roșii pe săptămână sunt cu 30% mai puțin predispuși la cancerul de prostată.

Alimentele care previn cancerul

Cartofi mov au un conținut important de antociani care luptă împotriva temutelor celule stem canceroase.


CITEȘTE ȘI:

Condimentul care îți stimulează memoria. Are efecte anti-cancer și ajută la scăderea colesterolului

Leguma cu beneficii pentru inimă. Îmbunătățește vederea, are proprietăți anti-cancer și protejează vasele de sânge

Stridiile conțin un nivel important de proteine, polizahardie și aminoacizi cu efecte antioxidante puternice care ne protejează împotriva radicalilor liberi.


„Cercetătorii au descoperit că consumul de extracte din stridii poate reduce daunele ADN-ului cu 90% și crește  antioxidant cu 50%”, a spus William Li.

Ceai verde matcha nu este un aliment în sine, dar este important în lupta împotriva cancerului la sân. Ceaiul verde este recomandat femeilor pentru o viață sănătoasă.

CITEȘTE ȘI:

Fructul care previne apariția bolilor cardiace, cu multe beneficii pentru organism. Combate cancerul și întărește sistemul imunitar

Fructul care topește grăsimea de pe abdomen. Te apără de bolile de inimă, cancer și te ajută să slăbești rapid

abonare newsletter