Timp Liber

Alimentul care te protejează de demență și Alzheimer. Reduce riscul cancerului și are proprietăți antiinflamatorii

Alimentul care te protejează de demență și Alzheimer. Acest aliment predomină în bucătăria mediteraneană și este folosit de secole și în scopuri medicinale, deoarece reduce riscul cancerului și are proprietăți antiinflamatorii.

 

 


Alimentul care te protejează de demență și Alzheimer. Uleiul de măsline este un aliment important în dieta mediteraneană, fiind bogat în antioxidanți, vitamina E, vitamina K și grăsimi mononesaturate (acid oleic și palmitoleic).

Uleiul de măsline este un remediu natural și pentru bolile cardiovasculare și pentru diabetul zaharat de tip 2.


CITEȘTE ȘI:

Remediul natural pentru vindecarea rănilor. Acționează împotriva căderii părului și te scapă de riduri


Substanța toxică din alimente pe care trebuie să o eviți! Provoacă boli de inimă și îmbătrânire prematură

 


Uleiul de măsline, alimentul care te protejează de demență și reduce riscul cancerului

Potrivit sfatulmedicului.ro, beneficiile uleiului de măsline sunt recunoscute din vremea lui Hipocrate, când măslinele erau simbolul păcii și al gloriei. Acest ulei conține patru antioxidanți care contribuie la neutralizarea radicalilor liberi care determină cancerul de piele și îmbătrânirea prematură.


Conform unor studii, persoanele care consumă în mod moderat uleiul de măsline, prezintă un risc mai mic de a dezvolta cancerul de piele.

Alimentul care combate cancerul de piele, demența și Alzheimerul

Acidul oleic și palmitoleic sunt responsabile pentru menținerea celulelor creierului sănătoase, asigurând buna lui funcționare, iar antioxidanții din uleiul de măsline ajută la îndepărtarea plăcilor care se formează la nivelul celulelor creierului și duc la apariția Alzheimerului.

Pe lângă beneficiile menționate anterior, uleiul de măsline nu îngrașă. Uleiul de măsline este bogat în grăsimi monosaturate, iar consumat în limite normale, reduce senzația de foame din organism și ajută la menținerea unei greutăți normale.

De asemenea, antioxidanții pe care îi conține acest aliment care te protejează de demență și Alzheimer, protejează persoanele fumătoare de cancerul pulmonar, protejează oasele, menține părul sănătos, reduce presiunea arterială, scade colesterolul și combate inflamațiile de la nivelul pielii.

Uleiul de măsline este un aliment minune, care reduce apariția demenței și a bolii Alzheimer, se află și pe lista alimentelor care înlocuiesc uleiul de floarea soarelului care devine toxic la temperaturi ridicate.

CITEȘTE ȘI:

Planta care ajută la scăderea nivelului glucozei din sânge. Ceaiul din această plantă combate insomnia

Uleiul care devine TOXIC la temperaturi ridicate. Poate cauza cancer. Cu ce îl putem înlocui?

Ultimele Stiri
abonare newsletter