Timp Liber

Condimentul pe care toți românii îl au în bucătărie. Scade riscul de pietre la rinichi și întărește sistemul imunitar

Condimentul pe care toți românii îl au în bucătărie. Acest condiment este recomandat de specialiști datorită beneficiilor pe care le asupra organismului, scade riscul de pietre la rinichi și întărește sistemul imunitar.

Condimentul care este frecvent utilizat în bucătăria românească. Scade riscul de pietre la rinichi și întărește sistemul imunitar/ SURSĂ FOTO: depositphotos.com Condimentul care este frecvent utilizat în bucătăria românească. Scade riscul de pietre la rinichi și întărește sistemul imunitar/ SURSĂ FOTO: depositphotos.com

 

 


Condimentul pe care toți românii îl au în bucătărie, cu multe beneficii pentru organism. Este vorba despre frunzele de dafin.

 


Frunze de dafin sunt folosite din cele mai vechi timpuri ca remediu naturist. Dafinul este utilizat în tocănițe, supe și alte preparare culinare și are numeroase beneficii pentru sănătate.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Frunzele de dafin, cunoscute și sub denumirea de laur, au o serie de efecte terapeutice pentru sistemul digestiv, pentru aparatul respirator, pentru sănătatea inimii, dar pot fi folosite totodată și pentru ameliorarea durerilor menstruale, pentru menținerea părului frumos și sănătos ori pentru ținerea la distanță a insectelor, scrie doc.ro.


Condimentul pe care toți românii îl au în bucătărie. Scade riscul de pietre la rinichi

Frunzele de dafin sunt recomandate de specialiști datorită beneficiilor pe care le au asupra organismului. Potrivit unui studiu realizat în 2014 în Iran, s-a demonstrat că împreună cu alte opt plante medicinale tradiționale, frunzele de dafin au reușit să reducă cantitatea de uree din organism, principalul factor pentru apariția pietrelor la rinichi.

De asemenea, frunzele de dafin, condimentul pe care toți românii îl au în bucătărie, reduce nivelul de stres din corp. Datorită conținutului ridicat de linalol, frunzele de dafin reduc nivelul hormonului care provoacă starea de stres și anxietate.


Acest condiment care previne apariția pietrelor la rinichi este un adevărat beneficiu asupra organismului, consumat în special sub formă de ceai. Ceaiul din frunze de dafin combate mătreața și căderea părului.

CITEȘTE ȘI:

Simptomele cancerului: Primele simptome ale cancerului pancreatic

 

Alimentul care protejează și repară ficatul. Te ajută să slăbești și previne cancerul

 

Condimentul pe care toți românii îl au în bucătărie. Întărește sistemul imunitar

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, frunzele de dafin sunt de un adevărat ajutor, mai ales în sezonul rece. Eugenolul care se găsește în frunzele de dafin are un efect antioxidant. Frunzele de dafin pot ameliora simptomele afecțiunilor aparatului respirator.

Condimentul pe care toți românii îl au în bucătărie. Așadar, arse sau întregi, foile de dafin pot fi incluse în multe rețete, potrivit dozadesanatate.ro.

Totodată, frunzele de dafin sunt eficiente în tratamentul diabetului de tip 2 pentru că reduce nivelul glucozei din sânge, dar și al colesterolului și al trigliceridelor.

 

Sursă foto: depositphotos.com

 

CITEȘTE ȘI:

Condimentul care grăbește vindecarea bolilor. Ține diabetul sub control, reduce riscul de cancer și te ajută slăbești

Ceaiul care te scapă de răceală și gripă, cu multe beneficii pentru organism. Tratează insomnia și te ajută să slăbești

Brânzeturi toxice. Cum îți dai seama dacă brânza cumpărată e toxică

abonare newsletter