Timp Liber

Ceaiul care te scapă de răceală și gripă, cu multe beneficii pentru organism. Tratează insomnia și te ajută să slăbești

Ceaiul care te scapă de răceală și gripă, cu multe beneficii pentru organism. Acest ceai este cunoscut în țara noastră, dar puțini știu beneficiile pe care le are asupra sănătății noastre.

Ceaiul care te scapă de răceală și gripă, cu multe beneficii pentru organism. Tratează insomnia și te ajută să slăbești/ SURSA FOTO: depositphotos.com Ceaiul care te scapă de răceală și gripă, cu multe beneficii pentru organism. Tratează insomnia și te ajută să slăbești/ SURSA FOTO: depositphotos.com

 

 


Ceaiul care te scapă de răceală și gripă, cu multe beneficii pentru organism. Este vorba despre ceaiul de tei.

 


Teiul ne surprinde cu aroma lui plăcută și, cel mai probabil, nu există român care să nu fi avut, măcar o dată, ceai de tei în bucătărie.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Ceaiul de tei nu este doar plăcut aromat, ci și extrem de sănătos, dacă este consumat cu moderație. Are efecte antiinflamatoare, antiseptice, antistres, sedative, sudorifice și emoliente, scrie doc.ro


Ceaiul care te scapă de răceală și gripă, cu multe beneficii pentru organism. Tratează insomnia

Ceaiul de tei, ceaiul care te scapă de răceală și gripă, cu multe beneficii pentru organism, conține o cantitate mare de mucilagiu. Această substanță este un adjuvant în combaterea inflamaților de la nivelul gâtului și ajută corpul să elimine prin transpirație toxinele din organism.

Totodată, ceaiul de tei poate acţiona ca un sedativ și te poate ajuta să te relaxezi şi să ai un somn odihnitor noaptea, potrivit csid.ro.


Poate mulți nu știu, însă ceaiul de tei este cunoscut de specialiști ca având și un rol de calmare a durerilor de la nivelul abdomenului. Ceaiul de tei, ceaiul care te scapă de răceală și gripă, conține agenți carminativi care ajută la calmarea tulburărilor intestinale, a crampelor și a flatulenței excesive.

 

CITEȘTE ȘI:

Brânzeturi toxice. Cum îți dai seama dacă brânza cumpărată e toxică

Băutura alcoolică care te ajută să slăbești. Ajută la sănătatea inimii și scade riscul de diabet

 

Ceaiul care te scapă de răceală și gripă, cu multe beneficii pentru organism. Te ajută să slăbești

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, ceaiul de tei ajută să pierzi din kilogramele în plus rapid și sănătos. Datorită efectului său diuretic, acest ceai ajută la eliminarea retenţiei de apă din organism.

Chiar dacă ceaiul de tei are multe beneficii pentru organism, nu este recomandat femeilor însărcinate. Pe lângă femeile gravide, ceaiul de tei nu este recomandat persoanelor cu anemie și șoferilor.

 

Sursa foto: depositphotos.com

 

CITEȘTE ȘI:

Ceaiul care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Previne cancerul și protejează ficatul

Condimentul pe care toți îl avem în bucătărie și combate bolile. Scade colesterolul și previne diabetul

Ultimele Stiri
abonare newsletter