Timp Liber

Condimentul pe care toți îl avem în bucătărie și combate bolile. Scade colesterolul și previne diabetul

Condimentul cu beneficii pentru organism, care combate bolile. Acesta are numeroase calități, iar toți îl avem în bucătărie fără să știm cât de mult ne poate ajuta.

Condimentul cu beneficii pentru organism, care combate bolile - busuiocul Condimentul cu beneficii pentru organism, care combate bolile - busuiocul

 

 


Condimentul cu beneficii pentru organism, care combate bolile. Între beneficiile sale se numără proprietățile pe care le are în prevenirea diabetului, dar și faptul că poate să scadă colesterolul „rău” din sânge.

 


Este vorba de busuioc, pe care cu toții îl avem în bucătărie, dar nu știm în totalitate cât de sănătos este consumul său pentru organismul nostru.

În primul rând, acest condiment are efect antiinflamator și antioxidant, care poate chiar să ajute la combaterea cancerului și reduce durerea, febra și protejează ficatul.


Mai multe despre condimentul cu beneficii pentru organism, care combate bolile, veți afla mai jos.

Condimentul cu beneficii pentru organism, care combate bolile. Scade colesterolul

Condimentul cu beneficii pentru organism, care combate bolile, busuiocul, are capacitatea de a scădea colesterolul mărit, scrie doc.ro. Având în vedere că grăsimile sunt insolubile, colesterolul nu se dizolvă în sânge.


Astfel, lipindu-se de anumite proteine, se formează lipoproteine care sunt periculoase, în special pentru că pot provoca atac cerebral. Din acest motiv persoanele care au colesterolul mare trebuie să îi scadă valorile.

Condimentul cu beneficii pentru organism, care combate bolile. Busuiocul poate să ajute la scăderea colesterolului fiindcă conține substanțe capabile să facă acest lucru și care sunt benefice în prevenirea bolilor de inimă. Potrivit unor studii recente, busuiocul elimină colesterolul „rău” din sânge (sau LDL-ul) și scade nivelul de lipoproteine din sânge.


CITEȘTE ȘI:

Condimentul care scade tensiunea arterială. Previne cancerul și te ajută să slăbești


Condimentul care te scapă de răceală și gripă. Are proprietăți anti-cancer și previne bolile de inimă
 

Condimentul cu beneficii pentru organism, care combate bolile. Previne diabetul

Busuiocul, condimentul cu beneficii pentru organism, care combate bolile, este foarte bun și în prevenirea diabetului. S-a dovedit că extracte din această plantă pot reduce nivelul de glucoză din sânge și inflamația.

Acest lucru face ca condimentul cu beneficii pentru organism pe care l-am menționat anterior să prevină diabetul, dar și alte forme de sindrom metabolic.

De asemenea, acest condiment reduce nivelul trigliceridelor, care sunt periculoase pentru persoanele care suferă de diabet.

Pe lângă cele deja menționate, busuiocul are și un puternic efect antioxidant. Pentru că are un conținut bogat de antioxidanți, condimentul cu multe beneficii pentru organism previne și o mulțime de boli printre care și cancerul de sân, colon și pancreas conform unor cercetări.

CITEȘTE ȘI:

Cea mai TOXICĂ legumă. Poate provoca cancer, hipertensiune și afectează glanda tiroidă

Simptomele diabetului: Primele simptome la apariția diabetului în organism

Ultimele Stiri
abonare newsletter