Timp Liber

Ceaiul perfect pentru primăvară. Băutura care te ferește de cancer

Ceaiul perfect pentru sezonul de primăvară. Această băutură te ferește de infecții și boli grave dacă este consumată corespunzător.

Ceaiul perfect pentru primăvară. Te ferește de boli grave Ceaiul perfect pentru primăvară. Te ferește de boli grave

 

Ceaiul de urzici conține o serie de beneficii importante pentru organism. El conține o serie de antioxidanți, vitamine și minerale care susțin organismul în această perioadă dificilă de primăvară, conform unor informații apărute în International Journal of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences.


 

Ceaiul de urzici este format din frunzele plantei de urzici infuzate în apă fierbinte. Acest ceai de urzici are un gust asemănător cu bulionul de legume și uneori are un gust ușor sau puternic în funcție de concentrație.


Ceaiul de urzici se prepară doar după ce frunzele sunt înmuiate și fierte bine. Urzicile pot fi consumate și doar fierte, într-un mod asemănător cu spanacul. 

Ceaiul pefect pentru primăvară

Ceaiul pentru primăvară este bogat în vitamina D,E și K, dar și lecitină și antioxidanți. Ceaiul de urzici, recomandat primăvara, reduce stresul, oboseala și te ferește de boli grave. El ajută la distrugerea unor bacterii din organism și conține compuși care stimulează imunitatea, inclusiv flavonoide, carotenoide și vitaminele A și C. Urzica întărește răspunsul imun și încurjează activitatea celulelor imune. 


CITEȘTE ȘI:

Alimente TOXICE care cauzează boli de ficat. Ne distrug organismul și cresc riscul de obezitate


Substanța toxică din alimente pe care trebuie să o eviți! Provoacă boli de inimă și îmbătrânire prematură

Ceaiul de urzici previne cancerul

Antioxidanții sunt molecule care îți protejează celulele împotriva daunelor provocate de radicalii liberi, ce sunt legate de îmbătrânire, precum și de cancer, dar și alte boli, care îți afectează organismul.


Un studiu mai vechi, realizat la începutul anilor 2000 arată că urzica ajută persoanele care suferă de probleme la prostată.

Ceaiul de urzică, nerecomandat femeilor gravide

Ceaiul de urzică are o serie de beneficii, dar și câteva contraindicații. El nu este recomandat femeilor care urmează să nască, deoarece poate duce la contracții uterine. El este benefic la o lună după naștere, deoarece ajută la procesul de lactație.

Urzica îți poate ajuta corpul să elimine excesul de sare și apă, care la rândul său ar putea scădea temporar tensiunea arterială, după cum arată și un studiu efectuat pe șobolani.

CITEȘTE ȘI:

Fructul care previne apariția bolii Alzheimer, cu multe beneficii pentru sănătate. Reduce riscul de astm și diabet

Fructul care previne riscul apariției bolilor cardiovasculare, cu multe beneficii pentru organism. Menține oasele sănătoase și are efect anticancerigen

Ultimele Stiri
abonare newsletter