Timp Liber

Ceaiul care previne răceala și gripa. Te ajută să slăbești și menține oasele sănătoase

Ceaiul care previne răceala și gripa. Acest ceai este recomandat de către specialiști datorită proprietăților pe care le are asupra organismului, te ajută să slăbești și menține oasele sănătoase.

Ceaiul care previne răceala și gripa. Te ajută să slăbești și menține oasele sănătoase Ceaiul care previne răceala și gripa. Te ajută să slăbești și menține oasele sănătoase

 

 


Ceaiul care previne răceala și gripa. Condimentul din care este făcut acest ceai este un adjuvant pentru combaterea răcelilor, virozelor, dar și pentru îmbunătățirea digestiei și reglarea tensiunii. Este vorba despre ceaiul de scorțișoară.

 


Ceaiul de scorțișoară se obține din scoarța arborelui de scorțișoară, care se rulează în formă de batoane atunci când este uscat (de aici și forma batoanelor de scorțișoară din comerț). 

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Aceste batoane se pot infuza, direct, în apă fierbinte sau se pot măcina și pune în săculeți de ceai, pentru infuzie. Ceaiul de scorțișoară este plin de beneficii, motiv pentru care este bine să îl consumăm pe parcursul întregului an, scrie doc.ro.


Ceaiul care previne răceala și gripa. Te ajută să slăbești

Ceaiul de scorțișoară, ceaiul care previne răceala și gripa și te ajută să slăbești. Ceaiul de scorțișoară te ajută să te protejezi împotriva frigului, mai ales în timpul sezonului rece când poți să răcești.

De asemenea, ceaiul de scorțișoară te ajută să slăbești. Cura de ceai de scoţişoară durează 4 luni, timp în care se consumă o cană de ceai neîndulcit, de două ori pe zi, cu jumătate de oră înainte micul dejun şi de prânz. Ceaiul de scorţişoară nu este indicat seara, pentru că activează circulaţia sanguină, motiv pentru care puteţi avea dificultăte în a adormi sau în cel mai rău caz un somn agitat, potrivit csid.ro.


Conform mai multor studii, consumul regulat de ceai de scorțișoară stimulează activitatea creierului. Acest beneficiu este posibil datorită proprietății scorțișoarei de a  controla nivelul de sânge din organism.

CITEȘTE ȘI:

Ceaiul perfect pentru primăvară. Băutura care te ferește de cancer

Alimentul de post toxic pentru organism. Provoacă obezitate, scleroză sau Alzheimer

Ceaiul care previne răceala și gripa. Menține oasele sănătoase

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, ceaiul de scorțișoară, ceaiul care previne răceala și gripă, ajută și la menținerea oaselor sănătoase. Ceaiul de scorțișoară are proprietăți care ajută la construirea țesutului conjunctiv, dar reduce și inflamațiile articulare.

Totodată, ceaiul de scorțișoară reduce senzația de balonare și infecție de la nivelul intestinelor.

Chiar dacă ceaiul care previne răceala și gripa are multe beneficii pentru sănătate, acesta conține cumarină. Cumarina este o substanță care consumată în exces poate deveni toxică. Femeile însărcinate nu ar trebui să consume în exces scorţişoară pentru că poate provoca contracţii ale uterului.

 

CITEȘTE ȘI:

Leguma care întărește oasele și te ajută să slăbești. Scade colesterolul și întârzie îmbătrânirea

Planta care luptă împotriva cancerului, cu multe beneficii pentru organism. Menține inima și oasele sănătoase

Fructul care previne apariția bolii Alzheimer, cu multe beneficii pentru sănătate. Reduce riscul de astm și diabet

Ultimele Stiri
abonare newsletter