Timp Liber

Fructul care menține oasele sănătoase. Previne cancerul, anemia și te ajută să slăbești

Fructul care menține oasele sănătoase. Acest fruct este consumat mai ales pentru compot și este recomandat de specialiști datorită multiplelor beneficii pe care le are pentru organism.

Fructul care menține oasele sănătoase. Previne cancerul, anemia și te ajută să slăbești Fructul care menține oasele sănătoase. Previne cancerul, anemia și te ajută să slăbești

 

 


Acest fruct previne cancerul, anemia și te ajută să slăbești. Este vorba despre caise. 

 


Caisele sunt unele dintre cele mai apreciate fructe în timpul verii, cu un gust deosebit, dulce-acrișor și foarte aromat. Ele au multe beneficii pentru sănătate și sunt folosite în numeroase rețete culinare.

 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Caisele sunt bogate atât în vitamine (provitamina A, vitamina C, vitamina E, dar și complexul de B-uri, și anume B3, B5, B6 si B9), minerale (cum ar fi fier, potasiu, calciu, magneziu, fosfor), cât și în beta-caroten și taninuri, potrivit doc.ro.

Fructul care menține oasele sănătoase. Previne cancerul și anemia

Fructul care menține oasele sănătoase, caisa, poate să reducă riscul apariției cancerului, potrivit sfatulmedicului.ro. Carotenoizii din caise neutralizează afectele negative ale radicalilor liberi și previn transformarea celulelor sănătoase în celule canceroase.


Încă un lucru benefic pe care îl aduce organismului, având în vedere că acest fruct este una dintre cele mai bogate surse de calciu și magneziu, este ajutarea la menținerea oaselor sănătoase.

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, fructul care menține oasele sănătoase, ajută la prevenirea anemiei. Datorită conținutului ridicat de fier și cupru, caisele ajută organismul să lupte împotriva anemiei.


CITEȘTE ȘI:

Băutura fierbinte care previne apariția bolilor cardiovasculare. Cum trebuie consumată și la ce trebuie să ai grijă

Leguma care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Previne diabetul și menține ficatul sănătos

Fructul care menține oasele sănătoase. Te ajută să slăbești

Fructul care menține oasele sănătoase, caisa, conține doar 17 calorii, fiind un fruct ideal pentru persoanele care doresc să slăbească rapid și frumos. Caisele fiind dulci și sățioase pot înlocui o ciocolată sau o prăjitură bogate în calorii şi grăsimi nocive organismului.

Studiile au arătat că sucul de caise poate fi folosit pentru ameliorarea febrei, deoarece acesta furnizează vitaminele, mineralele, caloriile și lichidele de care are nevoie corpul nostru pentru a se detoxifia. 

Totodată, vitaminele C și E, care se găsesc în caise pot menține pielea mult mai sănătoasă. De exemplu, vitamina C protejează împotriva daunelor UV și a poluanților din mediu, prin neutralizarea radicalilor liberi.

 

CITEȘTE ȘI:

Alimentul ideal pentru sănătatea plămânilor. Recomandat în special fumătorilor

Dieta care poate reduce riscul cancerului de prostată

Băutura care te scapă de durerile de spate. Este bogată în calciu, proteine și vitamine

Ultimele Stiri
abonare newsletter