Timp Liber

Băutura fierbinte care previne apariția bolilor cardiovasculare. Cum trebuie consumată și la ce trebuie să ai grijă

Băutura fierbinte care previne apariția bolilor cardiovasculare. Inima este unul dintre cele mai importante organe din corpul uman, motiv pentru care trebuie să avem mare grijă asupră sănătății ei.

Băutura fierbinte care previne apariția bolilor cardiovasculare Băutura fierbinte care previne apariția bolilor cardiovasculare

 

O băutură fierbinte poate să prevină apariția bolilor cardiovasculare, conform unor studii realizate în Marea Britanie. Mai exact, băuturile cu un conținut echilibrat de cofeină pot să prevină bolile cardiovasculare.
 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

Bolile cardiovasculare provoacă un număr uriașă de decese anual. De exemplu, în Marea Britanie există aproximaitv 7 milioane de oameni care suferă din cauza unor boli cardiovasculare. 

CITEȘTE ȘI:


Cea mai TOXICĂ băutură alcoolică. Riscul de a face ciroză este crescut

Băutura iubită de tineri, foarte nocivă pentru organism. Poate provoca boli de inimă sau ficat

Din fericire, bolile cardiovasculare se pot trata printr-o dietă echilibrată, o medicamentație recomandată de medic sau un stil de viață sănătos care să includă mișcare în aer liber. 


Băutura fierbinte care previne apariția bolilor cardiovasculare
 

Pe lângă situațiile menționate mai sus, bolile cardiovasculare pot preveni și consumând o băutură pe care o găsim la fiecare colt de stradă. Mai exact, băuturile calde cu un conținut important de cofeină. Pe lângă băuturile calde, cofeina se poate găsi și sub forma unor geluri sau băuturi energizante. 

CITEȘTE ȘI:


Băutura care ajută la sănătatea creierului. Un pahar pe zi te scapă de boli și te ajută să slăbești

Băutura care topește grăsimea de pe burtă. Luptă împotriva cancerului și scade riscul de infarct


Studiul publicat în Nature Communications arată că un consuum zilnic de cofeină, din surse care nu conțin alcool, reduc șansele apariției unor probleme la inimă. Studiu nu explică însă clar dacă această aici vorbim și despre cafele tari de tip expresso.

Cofeina reduce riscul bolilor cardiovasculare


Cofeina reducere apariția bolilor cardiovasculare, dar trebuie să fim atenți când o consumăm. Cofeina este bună doar dacă nu este consumată cu zahăr, compuși de zahăr artificiali sau alte chimicale.

Cofeina se găsește și în anumite tipuri de ceai. E drept, în România aceste tipuri de ceai se găsesc destul de greu. Gelurile pe bază de cafeină se pot achiziționa și ele din magazine special, în deosebi cele pentru pregătire fizică. Ele se recomandă în primul rând celor care fac sport.

Cofeina este utilizată în timpul pregătirilor fizice, fiind bune atât pentru sportive, cât și pentru prevenirea bolilor de inimă. 

Cofeina este recomandată pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, dar ea trebuie consumată cu mare atenție. Cofeina, în combinație cu alți produși, poate deveni periculoasă. 

CITEȘTE ȘI:

Băutura care te scapă de durerile de spate. Este bogată în calciu, proteine și vitamine

Băutura carbogazoasă cu beneficii pentru organism. Reglează tensiunea arterială și îmbunătățește sănătatea oaselor

Ultimele Stiri
abonare newsletter