Timp Liber

Leguma care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Previne diabetul și menține ficatul sănătos

Leguma care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Această legumă ajută corpul să lupte împotriva mai multor boli, precum diabetul.

Leguma care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Previne diabetul și menține ficatul sănătos Leguma care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Previne diabetul și menține ficatul sănătos

 

 


Leguma care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Ridichea roșie este legumă „minune a primăverii” care este recomandată de medici datorită beneficiilor sale asupra organismului și asupra sănătății noastre.

 


Ridichile sunt surse excelente de vitamina C, dar şi legume cu foarte puţine calorii, care pot fi consumate fără griji în curele de slăbire. Cu gustul lor înţepător, se potrivesc de minune într-o salată lejeră de primăvară, dar şi alături de o felie cu brânză dietetică, potrivit csid.ro.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Leguma care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Previne diabetul

Leguma care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Ridichile roșii au doar 16 calorii la 100 de grame și potrivit specialiștilor ele reglează apetitul alimentar, contribuind la pierderea mai ușoară în greutate. Având un conținut bogat în fibre și un indice glicemic scăzut, ridichea poate ajuta la îmbunătățirea metabolismului.


Totodată, conform unor studii efectuate pe șobolani cu diabet indus care au fost hrăniți cu ridichi, au dovedit că aceștia au avut modificări semnificative în urma examenului la pancreasul. Specialiștii au ajuns la concluzia că ridichea a redus în mod semnificativ sarcina glicemică, ceea ce sugerează că are o activitate antidiabetică puternică.

 


CITEȘTE ȘI:

Alimentul ideal pentru sănătatea plămânilor. Recomandat în special fumătorilor

Dieta care poate reduce riscul cancerului de prostată

 

Leguma care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Menține ficatul sănătos

Ridichea roșie, leguma care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism reduce colesterolul ridicat datorită proprietății sale de a ajuta ficatul în descompunerea grăsimilor.

Pe lângă beneficiile menționate anterior, ridichea roșie prin conținutul ridicat de potasiu, contribuie la eliminarea excesului de apă din organism.

Conform dozadesanatate.ro, ridichile reprezintă o sursă importantă de antocianină, un flavonoid care le oferă culoarea specifică și care contribuie la sănătatea sistemului cardiovascular. Antocianina previne întărirea și inflamarea venelor, a arterelor și menține inima sănătoasă.

 

CITEȘTE ȘI:

Băutura care te scapă de durerile de spate. Este bogată în calciu, proteine și vitamine

Sucul care ajută bolnavii de diabet. Reduce nivelul de zahăr din organism

abonare newsletter