Timp Liber

Dieta care poate reduce riscul cancerului de prostată

Dieta care poate reduce riscul cancerului de prostată. Cancerul la prostată este una dintre cele mai grave probleme pentru bărbați.

Dieta care poate reduce riscul cancerului de prostată Dieta care poate reduce riscul cancerului de prostată

 

Dieta care poate reduce riscul cancerului de prostată cu 31%. Cancerul la prostată este una dintre cele mai grave probleme pentru bărbați.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Cancerul este principala cauză de deces la nivel mondial, fiind afectați în special bărbații. Cancerul de prostată este printre cele mai frecvente tipuri de ccancer la bărbați. Din păcate, doar între 30 și 50% din cazurile de cancer sunt prevenite, însă există o dietă care ar putea reduce cancerul la prostată semnificativ. Dieta care poate reduce riscul cancerului de prostată.

Un consum de carne mai mic reduce riscul de cancer. Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Oxford arată că consumul de carne de cinci ori sau mai puțin pe săptămână ar putea ajuta la prevenirea bolii.


CITEȘTE ȘI:

Băutura alcoolică cu beneficii pentru sănătate. Tratează insomnia și reduce riscul apariției diabetului


Băutura care te ajută să slăbești și previne cancerul. Ajută femeile la menopauză și protejează vasele de sânge

Conform datelor, 27% dintre cazurile noi de cancer la bărbați sunt cele la prostată. Studiul a analizat date de la peste 400.000 de adulți britanici, între 40 și 70 de ani, pe o perioadă de patru ani. Scopul său a fost să analizeze relația dintre dietă și riscul de cancer.


Dieta care poate reduce riscul cancerului de prostată 


Consumul de carne, stilul de viață alimentar și dietele 100% vegetariene influențează apariția cancerului la prostată. Mai mult de jumătate dintre participanți au mâncat carne de mai mult de cinci ori pe săptămână.

Rezultatele cercetării au arătat că riscul general de cancer a fost cu 2% mai mic în rândul celor care au mâncat carne de cinci ori sau mai puțin pe săptămână.


Riscul apariției cancerului este cu 10% mai mic în rândul celor care au consumat pește. Veganii și vegetarienii au un risc de 14% mai mic pentru apariția cancerului. Cercetătorii au continuat să compare incidența unor tipuri specifice de cancer cu dietele.

Dieta vegetariană scade șansele apariției cancerului

Specialiștii au descoperit că riscul de cancer de prostată a fost cu 31% mai mic la bărbații care au urmat un stil de viață vegetarian.

În general, aproximativ 12% dintre participanții la studiu au dezvoltat cancer în perioada de patru ani de cercetare. Specialiștii recomandă un consum moderat de carne pentru a reduce riscul de cancer de prostată la bărbați.

CITEȘTE ȘI:

Alimentul extrem de TOXIC care cauzează ulcer. Crește tensiunea arterială și riscul de Alzheimer

Alimentul care reglează tensiunea arterială și scade riscul cancerului la sân. Întărește sistemul imunitar și scade colesterolul din sânge

Ultimele Stiri
abonare newsletter