Timp Liber

Efectele merelor anti-obezitate și anti-cancer. Cum poți slăbi 0,5 kg în fiecare ZI cu mere

Merele sunt bogate în fibre și apă, ceea ce le face sățioase. Aceste fructe au efecte benefice pentru organismul nostru și ne pot ajuta chiar să slăbim sănătos.

Merele au beneficii incredibile pentru organismul nostru / Foto: pixabay.com Merele au beneficii incredibile pentru organismul nostru / Foto: pixabay.com

 

 


Cum să slăbești cu mere. Potrivit studiilor, consumul de mere întregi crește sentimentul de saturație mai mult decât consumul în cantități egale de suc de mere. Acest lucru se poate întâmpla deoarece merele întregi reduc golirea gastrică - rata cu care stomacul se golește, potrivit healthline.ro.

 


Alte cercetări sugerează, de asemenea, că aportul de mere poate reduce semnificativ indicele de masă corporală, un factor de risc legat de greutate pentru boli de inimă. Interesant este că polifenolii din mere pot avea și efecte anti-obezitate.

CITEȘTE ȘI:
Alimentul care topește grăsimea de pe abdomen. Previne cancerul și întărește sistemul imunitar
Condimentul cu proprietăți anti-cancer. Previne atacul de cord și te ajută să arzi caloriile rapid

 


Efectele benefice ale merelor. Cum slăbim cu mere

Merele conțin fibre care se digeră lent în interiorul stomacului și dau un reflex de umplere intestinală pentru o durată mai lungă. În ciuda gustului dulce, merele nu conțin un număr mare de zaharuri, iar aceste fructe vă pot permite să slăbiți. 

Numărul scăzut de calorii pe care le conțin merele le face să fie perfecte pentru o dietă sănătoasă. Deci, dacă plănuiți o dietă, asigurați-vă că adăugați mere în planul de dietă.


Există multe beneficii pentru sănătate ale merelor. Conform hudsonriverfruit.com, merele conțin 116 calorii și 5,4 grame de fibre într-un măr de dimensiuni mari. Merele te pot ajuta să slăbești mai eficient decât orice alt fruct. Este mai benefic decât folosirea perelor, a ovăzului și a altor fructe. Alegerea unei diete care conține mere te poate ajuta să slăbești aproximativ 0,5 kg în fiecare zi.

CITEȘTE ȘI: 
Condimentul care are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Efecte puternice împotriva cancerului și a diabetului
Condimentul cu proprietăți anti-cancer. Previne atacul de cord și te ajută să arzi caloriile rapid

 


Este benefic să mănânci un măr întreg în loc să iei sucul pentru a slăbi mai eficient. Datorită conținutului ridicat de fibre, merele oferă o senzație de umplere intestinală de trei ori mai mare decât consumul unui baton de ciocolată. De asemenea, mărul ajută la reducerea conținutului de colesterol din organism datorită raportului ridicat de flavonoide. Asigurați-vă că utilizați merele ca parte esențială a mesei.

Dietă de slăbire cu mere

Pentru o dietă de slăbire, amestecați bucăți de mere cu fulgi de ovăz și cereale. Puteți folosi merele atât fierte, cât și crude. Adăugați niște iaurt sau frunze de salată la mere și folosiți-le ca o singură masă. Această dietă te poate ajuta să slăbești eficient. Flavonoidele reduc LDL-ul din organism și reduc, totodată, riscul de boli transmise de colesterol, cum ar fi ateroscleroza și insuficiența cardiacă.

CITEȘTE ȘI:
Condimentul care te ajută să slăbești și tratează celulita. Combate cariile și scade riscul de infarct
Fructul care topește grăsimea de pe abdomen. Te apără de bolile de inimă, cancer și te ajută să slăbești rapid

 

Compușii polifenoli reduc, de asemenea, riscul de diabet în organism prin scăderea rezistenței la insulină. Fibrele cu digerare lentă din măr promovează creșterea Bacteroides utile în intestin. Această floră intestinală ajută la îmbunătățirea sănătății intestinale și previne boli precum obezitatea, diabetul, bolile de inimă și cancerul.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Alimentul care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Reglează nivelul glicemiei și previne anemia

Cel mai bun ceai de plante, ce scade colesterolul. Are beneficii pentru organism și te ajută să slăbești natural

abonare newsletter