Timp Liber

10 beneficii ale sexului. Știai că relațiile sexuale scad riscul de infarct și de cancer de prostată?

Beneficiile sexului. Sexul poate avea beneficii fizice și emoționale, inclusiv un risc redus de boli de inimă și o sănătate mintală îmbunătățită.

Relațiile sexuale pot aduce multe beneficii / Foto: pixabay.com Relațiile sexuale pot aduce multe beneficii / Foto: pixabay.com

 

 


Sexul și sexualitatea fac parte din viață și nu trebuie ca acesta să se reducă la reproducere. Relațiile sexuale pot fi despre intimitate și plăcere, iar activitatea sexuală sau masturbarea pot oferi multe beneficii surprinzătoare pentru sănătate, scrie healthline.com.

 


Potrivit sursei citate, studiile sugerează că sexul poate fi un exercițiu cardiovascular bun la bărbați și femei mai tineri. Deși sexul nu este suficient exercițiu în sine, poate fi considerat un exercițiu ușor.

O altă pagină de specialitate, webmd.com, ne prezintă 10 beneficii ale sexului. Acestea sunt:


1. Ajută la menținerea unui sistem imunitar bun
2. Crește libidoul 
3. Îmbunătățește controlul vezicii urinare la femei
4. Reduce tensiunea arterială
5. Se ia în calcul ca exercițiu fizic
6. Reduce riscul de infarct
7. Reduce durerea
8. Poate face cancerul de prostată mai puțin probabil
9. Îmbunătățește somnul
10. Reduce stresul

Beneficiile sexului. Reduce riscul de infarct și cancer de prostată

O viață sexuală bună este un beneficiu mare pentru inima ta. „Pe lângă faptul că este o modalitate excelentă de a-ți crește ritmul cardiac, sexul ajută la menținerea nivelurilor de estrogen și testosteron în echilibru.


„Când oricare dintre acestea este scăzută, începeți să aveți o mulțime de probleme, cum ar fi osteoporoza și chiar bolile de inimă”, spune medicul Joseph J. Pinzone, CEO și director medical al Amai Wellness.

A face sex mai des poate ajuta. Un studiu arată că bărbații care au făcut sex de cel puțin două ori pe săptămână aveau șanse mai mici de a muri de boli de inimă decât bărbații care au făcut sex rar.


În ceea ce privește cancerul de prostată, sexul poate să ajute la prevenirea acestuia. „Bărbații care au ejaculat frecvent (de cel puțin 21 de ori pe lună) au avut mai puține șanse de a face cancer de prostată în timpul unui studiu, care a fost publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane (...) Nu este clar că sexul a fost singurul motiv care a contat în acel studiu. O mulțime de factori afectează riscul de cancer. Dar mai mult sex nu va strica”, scrie webmd.com.

Nu aveți nevoie de un partener pentru a obține acest beneficiu: actul sexual, emisia nocturnă și masturbarea au făcut parte din ecuație.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Atenție! Sforăitul poate să ducă la scăderea oxigenului din sânge. Consecințele pot fi grave, chiar infarct

Cel mai toxic aliment, consumat mult de români. Conține substanțe interzise și cauzează INFARCTUL

Ultimele Stiri
abonare newsletter