Timp Liber

Ceaiul care previne infarctul! Poate înlocui calmantele și elimină pietrele la rinichi. Cum se prepară

Ceaiurile sunt remedii populare foarte eficiente pentru diverse afecțiuni. Un anumit tip de ceai, însă, este cel mai bun pentru inimă și poate preveni infarctul, în timp ce te ajută și să slăbești!

Ceaiul de măceșe te ajută să slăbești / Foto: depositphotos.com Ceaiul de măceșe te ajută să slăbești / Foto: depositphotos.com

 

 


Ceaiul de măceșe este un adevărat aliat în lupta cu problemele de sănătate și este folosit pentru întărirea imunității de secole întregi. Măceșele sunt plante foarte apreciate în medicina naturistă, în special datorită complexului de vitamine pe care îl conține: vitamina A, B1, B2, C, K, P, E.

 


Ceaiul de măceșe tratează intoxicațiile, diareea, afecțiunile hepatice, febra, viermii intestinali, chiar și palpitațiile. Din acest motiv este foarte bine să-l păstrați acasă.

Ceaiul care previne infarctul

Ceaiul care previne infarctul este ceaiul de măceșe fiindcă protejează inima prin conținutul său ridicat în vitamina P. Acest lucru face ca acest tip de ceai să fie campion, alăutir de păducelul, la prevenirea infarctului și a crizelor de angină pectorală.


Datorită compușilor săi, ceaiul de măceșe este foarte bun la tratarea unor boli extrem de grave sau ameliorarea simptomelor. Ceaiul acesta contribuie la buna funcționare a vaselor capilare și circulației sângelui. 

Acest tip de ceai poate înlocui calmantele în cazul migrenelor, asteniilor nervoase, oboselii fizice cronice și insomniilor. După o masă copioasă, este binevenită o cană de ceai de măceșe fiindcă acest tip de ceai poate fi folosit și în calmarea crizelor de ficat sau a colicilor biliare.


Ceaiul de măceșe te ajută să slăbești

Ceaiul de măceșe e ceaiul cu multe beneficii pentru organism. 

Ceaiul de măceșe este un real ajutor pentru persoanele care doresc să scape de kilogramele în plus rapid și sănătos. Potrivit csid.ro,  datorită unui antioxidant numit tilirozidă, ceaiul de măceșe poate fi eficient la arderea eficientă a grăsimilor, ajutând astfel la scăderea în greutate. Extractul de măceșe poate reduce semnificativ procentul de grăsime corporală.


De asemenea, ceaiul care te ajută să slăbești, este benefic și pentru sănătatea inimii, după cum am mai menționat, iar consumat regulat, ceaiul de măceșe poate regla tensiunea arterială. Acest ceai poate întări sistemul imunitar. Datorită conținutului ridicat de vitamina C, este ideal pentru a preveni sau trata gripa și răceala.

 

CITEȘTE ȘI:

Alimentul recomandat fumătorilor și diabeticilor: curăță plămâni și scade colesterolul

Fructul care te ajută să topești grăsimea de pe abdomen. Previne cancerul și menține inima sănătoasă

 

Ceaiul care elimină pietrele la rinichi

Printre multiplele beneficii pentru sănătate, ceaiul de măceșe este foarte bun și pentru rinichi.

Acest ceai care previne infarctul este util și în eliminarea pietrelor sau a nisipului la rinichi. El mărește cantitatea de urină eliminată într-o zi și poate fi consumat perioade mai lungi de timp.

Totodată, fructele de măceș ar fi foarte benefice în cazul inflamațiilor intenstinale.

Cum se prepară ceaiul de măceșe

Ceaiul de măceșe se poate prepara în doouă moduri:

  • ceai de măceșe uscate: ai nevoie de două linguri de măceșe zdrobite cu 500 ml de apă clocotită. Fructele le adaugi după ce apa clocotește și oprești atunci și aragazul
  • ceai de măceșe crude: ai nevoie tot de două linguri de măceșe, prooaspete. Le tai și le pui într-o cană cu apă călduță. Înainte să le consumi, le lași așa 6 ore și le strecori.

Fierberea frunctelor nu este indicată nici în cazul măceșelor uscate, nici a celor proaspete, pentru a nu-și pierde proprietățile.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

__________________________________

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Ceaiul care reduce colesterolul și poate înlocui cafeaua. E numai bun pentru slăbit sănătos!

Planta care te apără de bolile de inimă. Reglează hipertensiunea arterială și previne apariția cheagurilor

Etichete: ceai infarct boli inima
abonare newsletter