Timp Liber

Ceai, fructe și legume recomandate pentru scăderea în greutate. Află cum să slăbești sănătos

Se apropie vara, iar mulți dintre noi ne pregătim de pe acum silueta perfectă pentru plajă. Află cum să slăbești sănătos prin consumul de ceai, fructe și legume.

Ceai, fructe și legume recomandate pentru slăbit rapid și sănătos / Foto: pixabay.com Ceai, fructe și legume recomandate pentru slăbit rapid și sănătos / Foto: pixabay.com

 

 


 

Mulţi profită de vacanţa şi concediul estivale pentru a face sport şi a pierde kilogramele în plus. Pentru a accentua beneficiile acestor eforturi se recomandă consumul anumitor fructe şi legume, fără a uita ceaiul. 


 

Fructul ideal pentru slăbit este pepenele, pentru că este bogat în minerale (betacaroten, magneziu, fosfor, calciu, fier, cupru şi zinc). În plus, are calităţi laxative care accelerează tranzitul, evitând astfel stocarea alimentelor şi luarea în greutate. Şi conţinutul mare de fibre este un atu în favoarea 'abdomenului plat', iar aportul caloric este scăzut (38 Kcal/100 g).


Ceaiul este şi el indicat vara. Prima sa calitate este că nu aduce nicio calorie (0 Kcal/100 g), iar celălalt atu îl constituie faptul că polifenolii ajută la arderea lipidelor. În plus, proprietăţile sale diuretice facilitează eliminarea toxinelor.

Puternic antioxidant, lămâia este un important aliat pentru sănătate. Foarte bogată în vitamina C, ajută organismul să digere mai bine alimentele, activând secreţia bilei. Acidul citric din lămâi contribuie la înlăturarea depozitelor de grăsimi şi proteine din stomac, iar valoarea sa calorică este de 33 Kcal/100 g.


Cele mai bune fructe și legume pentru slăbit 

Şi ananasul este cunoscut ca unul din cele mai bune fructe pentru slăbire. El conţine bromelaină, enzima prin excelenţă care arde grăsimile. Aceasta favorizează eliminarea lipidelor, ducând la distrugerea ţesuturilor celulitice. Conţinutul său caloric este de 33 Kcal/100 g.

Ridichile negre, foarte bogate în proteine vegetale şi iod, au calitatea de a tăia pofta de mâncare. Ele activează funcţionarea tiroidiană şi au efect detoxifiant. Puterea lor calorică, foarte scăzută, este de 17,8 Kcal/100 g.


Cele mai bune fructe și legume pentru slăbit - Mărarul conţine peste zece compuşi antioxidanţi, în principal flavonoide, care înlătură radicalii liberi. Este foarte bogat în potasiu şi calciu, puterea lui calorică fiind mică (2- cal/100 g). Asigură astfel necesarul de minerale fără a adăuga niciun gram la greutate.

Morcovii au un conţinut ridicat de carotenoide (vitamina A), betacaroten şi alfacaroten. O porţie de 100 g de morcovi asigură mai mult de jumătate din nevoia zilnică de vitamina A a unui adult. În plus, conţin şi vitaminele B şi K, având şi o cantitate semnificativă de potasiu, calciu, magneziu şi fier. Aportul lor caloric este de 36 Kcal/100 g.

Roşiile cherry sunt bogate în magneziu, calciu şi vitaminele C şi B9. Calităţile lor diuretice asigură eliminarea unei mari părţi a toxinelor, evitând astfel depozitarea lor. Puterea lor calorică este de 29 Kcal/100 g.

Cele mai bune fructe și legume pentru slăbit - Datorită marii cantităţi de fibre, zmeura facilitează tranzitul. Ea este bogată şi în vitamina C, magneziu şi calciu, şi are o valoare calorică de 45 Kcal/100 g.

Castraveţii, alcătuiţi în proporţie de 97% apă, sunt cel mai bun diuretic din lista propusă de le-pays.fr. Ei accelerează tranzitul şi favorizează pierderea în greutate. Sunt bogaţi în vitamina K, având o putere calorică foarte scăzută (12 Kcal/100 g).

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ceaiul care reduce colesterolul și poate înlocui cafeaua. E numai bun pentru slăbit sănătos!

Fructul care ne ajută să trăim mai mult. Reduce riscul de accident vascular și tratează mahmureala

Ultimele Stiri
abonare newsletter