Timp Liber

Fructul care ne ajută să trăim mai mult. Reduce riscul de accident vascular și tratează mahmureala

Fructul care ne ajută să trăim mai mult. Acest fruct este recomandat de specialiști datorită beneficiilor pe care la aduce organismului nostru.

Fructul care ne ajută să trăim mai mult. Acest fruct este recomandat de specialiști datorită beneficiilor pe care la aduce organismului nostru/ Foto: pixabay.com Fructul care ne ajută să trăim mai mult. Acest fruct este recomandat de specialiști datorită beneficiilor pe care la aduce organismului nostru/ Foto: pixabay.com

 

 


Fructul care ne ajută să trăim mai mult. Acest fruct minune este considerat hrană de bază în anumite țări din lume și asigură un aport nutrițional important.

 


Între beneficiile pe care le aduce organismului nostru, acest fruct exotic ne ajută să trăim mai mult. Este vorba despre banane.

Fructul care ne ajută să trăim mai mult. Reduce riscul de accident vascular

Fructul care ne ajută să trăim mai mult. O singură banană mâncată ne poate crește considerabil speranța de viață, sunt de părere specialiștii.  O banană crește speranța de viață cu 13 minute, potrivit doctorulzilei.ro


De asemenea, o banană medie vă oferă 450 de miligrame, ceea ce reprezintă 13% din ceea ce aveți nevoie în fiecare zi. Acest mineral este un jucător important în sănătatea inimii. 

Datorită efectului lor benefic pentru sistemul cardio-respirator, Administrația de Alimente și Medicamente din SUA a permis industriei de comercializare a bananelor să recomande aceste fructe ca având capacitatea de a reduce riscul instalării hipertensiunii arteriale și a producerii unui accident vascular cerebral, conform sfatulmedicului.ro


CITEȘTE ȘI:
Ceaiul cu multe beneficii pentru organism. Te ajută să slăbești, protejează inima și hidratează tenul
Începe sezonul căpșunilor! Fructele care scad riscul de boli de inimă, benefice pentru diabetici și te mențin fertil

Fructul care ne ajută să trăim mai mult. Tratează mahmureala

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, bananele pot să trateze și mahmureala. Aceste fructe care ne ajută să trăim mai mult au efect calmant asupra stomacului și reglează nivelul glicemiei în sânge. De asemenea, medicii recomandă milkshake-urile din banane deoarece laptele contribuie la hidratarea organismului după un abuz de alcool.

Totodată, bananele pot regla și digestia. O banană de dimensiuni medii are aproximativ 3 grame de fibre. Fibrele din banane ne ajută să îmbunătățim digestia, iar amidonul din banane nu este digerat de stomac și ajunge în intestinul gros, unde devine hrană pentru bacteriile benefice din intestin.

CITEȘTE ȘI:

Cum să arăți trăznet pe plajă? Leguma care te ajută să slăbești repede și sănătos!

Ceaiul care tratează rapid răceala și gripa. Te scapă de tuse și întărește sistemul imunitar

Ultimele Stiri
abonare newsletter