Timp Liber

Comoara toamnei. Leguma care te ajută să slăbești, previne diabetul și febra musculară

Comoara toamnei. Această legumă este recomandată de specialiști datorită beneficiilor pe care le aduce sănătății noastre.

Comoara toamnei. Leguma care te ajută să slăbești, previne diabetul și febra musculară/ Foto: pixabay.com Comoara toamnei. Leguma care te ajută să slăbești, previne diabetul și febra musculară/ Foto: pixabay.com

 

 


Comoara toamnei. Leguma care te ajută să slăbești este recomandată de medici și nutriționiști datorită beneficiilor pe care le aduce organismului nostru.

 


Este vorba despre dovleac.

Comoara toamnei. Leguma care te ajută să slăbești și previne diabetul

Dovleacul, comoara toamnei. Această legumă este deja cunoscută pentru beneficiile majore pe care le aduce organismului. Cei care doresc să scape de kilogramele în plus trebuie să știe că această legumă care este considerată comoara toamnei îi poate ajuta. Dovleacul este o sursă bogată de fibre și are un conținut foarte scăzut de calorii. Fiind bogat în fibre oferă organismului starea de sațietate.


Potrivit doc.ro, această legumă reglează glicemia și ține nivelul colesterolului sub control, prevenind diabetul și afecțiunile inimii. Tot legat de sistemul cardiovascular, substanțele active din dovleac îmbunătățesc circulația sangvină periferică și previn agravarea unor afecțiuni cardiovasculare degenerative.

Totodată, leguma care te ajută să slăbești previne și apariția cancerului.


La fel ca și morcovii, dovleacul este bogat în betacaroten. Conform medicilor, alimentele bogate în betacaroten ajută la prevenirea și lupta împotriva cancerului. De asemenea, semințele de dovleac sunt cunoscute pentru același beneficiu, notează csid.ro.

 


CITEȘTE ȘI:

Alimentul care reduce tensiunea arterială. Cum poți reduce tensiunea arterială

Fructul care previne oboseala și insomnia. Reduce riscul de astm, cancer și are multe beneficii pentru organism

 

Comoara toamnei. Previne febra musculară

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, dovleacul ajută și la prevenirea febrei musculare. Consumul de dovleac ne ajută să ne revenim mai ușor după un efort fizic, dar și să ne păstrăm mușchii funcționali la un nivel maxim, chiar și după un antrenament fizic solicitant.

Dovleacul ajută și pe plan neurologic. Dovleacul are efecte benefice în caz de insomnie, depresie, nervozitate și anxietate, fiind considerat un calmant natural.

 

CITEȘTE ȘI:

Fructul care previne apariția bolii Alzheimer, cu multe beneficii pentru sănătate. Reduce riscul de astm și diabet

Leguma care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Previne diabetul și menține ficatul sănătos

Ultimele Stiri
abonare newsletter