Timp Liber

Alimentul care reduce tensiunea arterială. Cum poți reduce tensiunea arterială

Tensiunea arterială ridicată, numită și hipertensiune arterială, crește riscul de a avea un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Alimentul care reduce tensiunea arterială. Cum poți reduce tensiunea arterială Alimentul care reduce tensiunea arterială. Cum poți reduce tensiunea arterială

 

Tensiunea arterială ridicată este extrem de periculoasă, fiind cunoscută ca ucigașul lent. Această problemă poate provoca insuficiență renală, insuficiență cardiacă, probleme cu vederea și demență vasculară. 
 


Tensiunea arterială nu este deloc de ignorat și este recomandat să faceți schimbări în stitlul de viață, deoarece astfel poate fi redusă tensiunea arterială. În plus, verificarea constantă a tensiunii și o vizită la medic sunt de asemenea sfaturi importante pentru cei cu probleme.

Tensiunea arterială ridicată înseamnă că tensiunea arterială este în mod constant prea mare. Un studiu realizat în Marea Britanie indică faptul că aproximativ unul din patru adulți din întreaga lume are tensiune arterială mare.


Cât trebuie să fie tensiunea arterială

Tensiunea arterială se înregistrează cu două numere. Presiunea sistolică, număr mai mare, este forța cu care inima pompează sânge în jurul corpului. Presiunea diastolică, număr mai mic, este rezistența la fluxul sanguin în vasele de sânge.

Tensiunea arterială optimală este egală sau mai mică de 120/80 milimetri coloana de mercur (mm Hg), conform ghidului Societatii Europene de Hipertensiune.


Alimentul care scade tensiunea arterială

Un studiu realizat în 2011 pe un eșantion de 45.000 de adulți a concluzionat că laptele cu conținut scăzut de grăsimi scade tensiune arterială.

CITEȘTE ȘI:

Alimentul benefic de pe masa de Crăciun. Previne bolile cronice și cancerul, însă consumat în exces devine TOXIC

Fructul care previne oboseala și insomnia. Reduce riscul de astm, cancer și are multe beneficii pentru organism

Ultimele Stiri
abonare newsletter