Timp Liber

Leguma care te ajută să slăbești și combate cancerul. Reduce nivelul colesterolului

Leguma care te ajută să slăbești și combate cancerul, cu multe beneficii pentru organism. Acest aliment este recomandat de specialiști datorită proprietăților sale pentru sănătate.

Leguma care te ajută să slăbești și combate cancerul. Reduce nivelul colesterolului/ Foto: pixabay.com Leguma care te ajută să slăbești și combate cancerul. Reduce nivelul colesterolului/ Foto: pixabay.com

 

 


Leguma care te ajută să slăbești și combate cancerul. Acest aliment este folosit în bucătăria românească și este recomandată de specialiști datorită proprietăților pe care le aduce sănătății noastre.

 


Leguma minune este varza.

Leguma care te ajută să slăbești și combate cancerul

Leguma care te ajută să slăbești și combate cancerul, cu multe beneficii pentru sănătate. Această legumă ne ajută să scăpăm de kilogramele în plus. Acest efect nu se datorează vreunei puteri miraculoase, ci faptului că antioxidanții din varză susțin eliminarea toxinelor din organism, împreună cu excesul de apă. Corpul este încurajat să ardă grăsimile și depozitele pe care le are stocate de mult timp și să abordeze alimentația din alt punct de vedere, notează doc.ro.


Totodată, varza poate combate apariția cancerului. Legumele crucifere, între care se numără și varza, conțin compuși numiți glucozinolați, care sunt substanțe chimice care conțin sulf. În timpul pregătirii alimentelor, mestecării și digestiei, acești compuși sunt descompuși în anumiți compuși care au fost examinați pentru beneficiile lor anticancerigene.

De asemenea, leguma care te ajută să slăbești poate ajuta creșterea părului. Datorită conținutului de sulf și vitamina A, varza este recomandată de specialiști ca fiind un adjuvant pentru creșterea părului.


 

CITEȘTE ȘI:


Cele mai bune alimente pentru slăbit rapid. Au sub 40 de calorii și multe beneficii pentru organism

Băutura alcoolică care menține inima sănătoasă. Scade colesterolul și are puține calorii

 

Leguma care te ajută să slăbești și combate cancerul. Reduce nivelul colesterolului

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, leguma care te ajută să pierzi din kilogramele în plus reduce nivelul colesterolului rău. Conform ultimelor studii, varza conține fibre solubile și fitosteroli, două substanțe care pot scădea nivelul colesterolului LDL.

Prezența vitaminei K și a antocianinelor în varza asigură o îmbunătățire a randamentului cerebral, mai exact o stimulare intensă a funcțiilor cognitive și a concentrării. Vitamina K este esențială pentru producția sfingolipidelor, straturile de mielină din jurul nervilor, potrivit sfatulmedicului.ro

 

CITEȘTE ȘI:

Leguma pe care nu o suportă multă lume, dar îți poate lungi viața. Acest aliment poate preveni boli fatale

Planta care crește șansa la viață. Te ajută să pierzi din kilograme și luptă împotriva cancerului

Fructul care te ajută să slăbești mai rapid. Are multe beneficii pentru organism și previne boli grave

Ultimele Stiri
abonare newsletter