Timp Liber

Planta care crește șansa la viață. Te ajută să pierzi din kilograme și luptă împotriva cancerului

Planta care crește șansa la viață. Această plantă este recomandată de specialiști datorită beneficiilor pe care le aduce asupra organismului nostru.

Planta care crește șansa la viață. Te ajută să pierzi din kilograme și luptă împotriva cancerului/ Foto: pixabay.com Planta care crește șansa la viață. Te ajută să pierzi din kilograme și luptă împotriva cancerului/ Foto: pixabay.com

 

 


Planta care sporește șansa la viață. Această plantă este numită și „hrana regilor” deoarece încă din antichitate prețul acestuia era unul ridicat.

 


Este vorba despre sparanghel.

Sparanghel, planta care crește șansa la viață. Te ajută să pierzi din kilograme

Sparanghelul, planta care crește șansa la viață, este una dintre cele mai sănătoase legume datorită aportului său nutrițional valoros. 100 de grame de sparanghel conțin 1 mg vitamina B3, 11 calorii, 1,6 glucide, 0,2 grăsimi grase, 3,3 g carbohidrați, 1,2 mg fier, 25 mg calciu, 18 mg vitamica C, 0,29 mg vitamina B2, 0,21 mg vitamina B1 și 77 mg fosfor. Consumul acestei plante minune ajută la protejarea celulelor roșii, precum și la îmbunătățirea funcțiilor neurologice.


De asemenea, planta care sporește șansa la viață, te ajută să pierzi din kilogramele în plus. O porție de sparanghel are un conținut de aproximativ 11% din necesarul zilnic recomandat de fibre. Acestea ajută sistemul digestiv, oferă senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp și te ajută să pierzi din kilograme rapid și sănătos.

 


CITEȘTE ȘI:

Băutura alcoolică care îți îmbunătățește memoria. Menține pielea catifelată și te ajută slăbești

Cum să arăți trăznet pe plajă? Leguma care te ajută să slăbești repede și sănătos!

 


Planta care crește șansa la viață. Luptă împotriva cancerului

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, sparanghelul poate lupta împotriva cancerului. Potrivit doc.ro, sparanghelul, planta numită „hrana regilor”, cu multe beneficii pentru organism este o sursă bogată de glutation, un acid responsabil pentru uciderea celulelor cancerigene. Consumul regulat de sparanghel este mai ales recomandat persoanelor care se confruntă cu mai multe tipuri de cancer, precum cancerul de colon, de plămâni, osos sau sân.

De asemenea, spranghelul este și un diuretic natural. Această proprietate ajută la eliminarea toxinelor din organism și menține sănătatea ficatului.

 

CITEȘTE ȘI:

Cea mai sănătoasă băutură alcoolică! Previne cancerul și te ajută să slăbești

Planta care îți vindecă inima. Reduce colesterolul și combate insomnia

Ultimele Stiri
abonare newsletter