Timp Liber

Băutura TOXICĂ pe care mulți români o beau zilnic. Poate provoca probleme cu inima și crește riscul diabetului zaharat

Băutura toxică pe care mulți români o beau zilnic. Aceasta este ca o otravă pentru organism și poate provoca serioase probleme de sănătate.

Băutura TOXICĂ pe care mulți români o beau zilnic. Poate provoca probleme cu inima și crește riscul diabetului zaharat/ Foto: pixabay.com Băutura TOXICĂ pe care mulți români o beau zilnic. Poate provoca probleme cu inima și crește riscul diabetului zaharat/ Foto: pixabay.com

 

 


Băutura toxică pe care mulți români o beau zilnic. Acest tip de băutură este consumată de milioane de români pentru a le spori energia şi puterea de concentrare, dar conform specialiștilor poate provoca grave probleme de sănătate.

 


Băutura toxică care ne provoacă grave probleme de sănătate sunt băuturile energizante.

Băutura TOXICĂ pe care mulți români o beau zilnic. Poate provoca probleme cu inima

Energizantele provoacă mai mult rău decât bine sănătății noastre. Puţini ştiu însă că energizantele au efecte devastatoare asupra inimii şi a dinţilor. Conform doc.ro, unele energizante pot conține până la 500 mg de cofeină, iar prea multă cofeină din orice băutură, în special atunci când se bea mai mult de o porție într-o singură zi, la persoanele sensibile, poate duce la anxietate, insomnie, probleme cardiace precum bătăile neregulate ale inimii și tensiune arterială crescută, iar în cazuri rare, chiar la convulsii sau stop cardiac.


Totodată, energizantele pot provoca și carii datorită conținutului ridicat de zahăr. 

Din diverse motive foarte mulţi tineri aleg să consume la petreceri alcool cu energizante. Combinaţia dintre alcool și energizante, două băuturi care sunt nocive pentru organism, are un efect devastator asupra corpului, având efecte atât asupra inimii, cât şi asupra sistemului nervos.


 

CITEȘTE ȘI:


Produsul consumat de tineri care îi duce în pragul infarctului. „Inima lor ajunge ca la 80-90 de ani“

Alimentul care îți DISTRUGE ficatul și are efecte nocive asupra organismului. E mai toxic decât alcoolul

 

Băutura TOXICĂ pe care mulți români o beau zilnic. Crește riscul diabetului zaharat

Energizantele, băutura toxică pe care mulți români o beau zilnic. Această băutură poate crește riscul apariției diabetului zaharat. Un studiu realizat pe 30.000 de adulți care consumau 1-2 doze de energizante pe zi au arătat că există un risc cu 26% mai mare de a dezvolta diabet, potrivit csid.ro.

Energia oferită de zahărul nu este pe termen lung, iar împreună cu cofeina duc la o cădere energetică atunci când efectul băuturii dispare, de aceea mulți dintre noi se simțim mult mai obosiți la câteva ore după ce am consumat o doză de energizant.

Din cauza conținutului mare de zahăr această băutură toxică poate fi foarte periculoasă pentru diabetici sau pentru cei care se confruntă cu variații ale glicemiei

 

CITEȘTE ȘI:

Băutura alcoolică care îți îmbunătățește memoria. Menține pielea catifelată și te ajută slăbești

Băutura alcoolică care acționează ca un medicament. Reduce stresul, menține inima sănătoasă și te ajută să slăbești

abonare newsletter