Timp Liber

Alimentul care îți DISTRUGE ficatul și are efecte nocive asupra organismului. E mai toxic decât alcoolul

Alimentul care ne distruge ficatul și care are multe efecte nocive asupra organismului nostru este chiar mai toxic decât alcoolul. Ce boli îți poate provoca?

Zahărul, alimentul mai toxic pentru ficat decât alcoolul / Foto: pixabay.com Zahărul, alimentul mai toxic pentru ficat decât alcoolul / Foto: pixabay.com

 

 


Cel mai toxic aliment pentru ficatul nostru, cu efecte mai grave decât alcoolul, este zahărul și este iubit de consumatori.

 


Ficatul îndeplinește o serie de funcții foarte importante pentru organismul nostru, iar potrivit medicilor, alcoolul este doar unul dintre multele produse care ne pot îmbolnăvi ficatul.

Zahărul, alimentul toxic care îți distruge ficatul

Cei de la Webmd.com au realizat la începutul anului 2020 un clasament al celor mai toxice alimente pentru ficatul nostru, iar pe primul loc se află zahărul.


O cantitate mare de zahăr nu este doar nocivă pentru dinți, ci poate dăuna și ficatului. Acesta este chiar mai nociv decât alcoolul.

Ficatul folosește un tip de zahăr, numit fructoză, pentru a produce grăsime, iar atunci când consumăm alimente cu un conținut mare de fructoză se provoacă o acumulare de grăsime care duce la boli hepatice.


Alimentul care îți distruge ficatul și este mai toxic decât alcoolul. Un studiu realizat de Robert H. Lustig, Profesor de Pediatrie la Secția de Endocrinologie din San Francisco, California, arată că efectele consumului pe termen lung de zahăr pot fi similare sau chiar mai nocive decât cele ale alcoolului.

Efecte toxice ale zahărului, alimentul care îți distruge sănătatea

Conform greensugar.ro, acest aliment care dăunează mai grav sănătății decât alcoolul poate să aibă următoarele efecte asupra organismului, care sunt extrem de toxice:


  •  diabet
  •  caria dentară
  •  obezitatea
  •  osteoporoză și probleme legate de asimilarea calciului
  •  scăderea imunității 
  •  cancerul, în special cel de colon
  •  alte boli precum: alergiile, scleroza, cardiopatiile, gastrita, colita de fermentatie, tulburarile de ciclu menstrual la femei, reumatismul, anemia, astenia, sinuzita, rinita, scrie sursa citată.

În cazul copiilor, un consum mare de zahăr poate să influențeze procesul de creștere, poate să ducă la fragilitatea oaselor, să declanșeze pubertatea prematură sau probleme de comportament.

Alimente care îți protejează ficatul

Chiar dacă zahărul este un aliment care atacă ficatul, există alimente care îi oferă mai multă putere.

Pe lângă legumele verzi, ficatul poate fi protejat prin consumul regulat de fructe de pădure, ceai, mere, nuci, avocado și usturoi.

CITEȘTE ȘI:

Băutura alcoolică care îți îmbunătățește memoria. Menține pielea catifelată și te ajută slăbești

Băutura alcoolică care reduce riscul mortalității. Previne atacurile de cord și cancerul

Leguma ieftină și sănătoasă care scade riscul de cancer. Reglează tensiunea arterială în câteva ore și curăță ficatul

abonare newsletter