Sport

OPINIE. „U” Cluj pe pielea noastră

Viorel Nistor, lect. univ. dr. la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din UBB, Departamentul Jurnalism
În ciuda a ce s-a vorbit, mult, înainte, a ce se vorbește încă în aceste zile și a ce se va mai vorbi și de aici înainte (c-așa-i în fotbal), mie alegerea și desemnarea lui Ioan Ovidiu Sabău ca director tehnic la „U” Cluj mi se pare lucrul cel mai normal, cel mai util și mai necesar posibil în acest moment greu pentru echipă. E primul lucru bun după promovarea primita și ea ca „pleașcă”.


Actualitate

OPINIE. Viorel Nistor: „Gașca să trăiască”

Viorel Nistor, lect. univ. dr. la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din UBB, Departamentul Jurnalism
Mi-a venit și stăruit în minte acest cuvânt tot auzind niște reclame pe fondul muzical al unui hit al anilor trecuți, dar mi-am dat seama apoi subit că „gașca” e o realitate românească profundă și o formă de organizare socială mai tare ca orice altceva. Și nu glumesc și nici nu blufez (cum ar zice Putin)!


Politică

OPINIE. Dan Puric și lașitatea naționalistă

Ciprian Mihali
Naționalismul xenofob, antisemit sau șovin nu s-a bazat niciodată pe acte de curaj, ci pe nenumărate lașități, minciuni și complicități. A fi naționalist nu e un act de bravură, ci o eschivă și o înșelătorie, o fugă de responsabilitate.

Politică

OPINIE. Viorel Nistor: „Denazificare” sau „devirusare”

OPINIE. Viorel Nistor: „Denazificare” sau „devirusare”
Acum nu mai e nici secret, nici incertitudine că Rusia a pierdut prima rundă propagandistică a războiului din Ucraina (așa cum am spus de mai multă vreme aici). Aceasta avea drept țintă principală motivarea războiului (ca principiu) și justificarea acestuia (după declanșarea lui) și a pus la bătaie un întreg aparat, de altfel uriaș și performant.


Actualitate

OPINIE. Cine pe cine salvează

Viorel Nistor, lector UBB
Eu sunt unul dintre aceea care cred că, în România politică, e nevoie să apară partide noi. Doar ele sunt capabile să inducă și/sau să producă schimbări de care țara și cetățenii ei au nevoie.

Ultimele Stiri

abonare newsletter
banners