Ştiri din Transilvania

„Verde” pentru tronsonul Mihăiești-Zimbor al Autostrăzii Transilvania. „Va fi mană cerească pentru inima Ardealului”

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că a fost emisă autorizația de construire pentru tronsonul dintre Mihăiești și Zimbor al Autostrăzii A3 Transilvania.

 

 


Ministerul Transporturilor anunță că a emis joi autorizația de construire pentru tronsonul dintre Mihăiești și Zimbor  al Autostrăzii Transilvania, proiect care, odată finalizat, va fi „mană cerească pentru inima Ardealului”.

 


Tronsonul dintre Mihăiești și Zimbor este primul din județul Sălaj al Autostrăzii Transilvania. Pe cei 13 kilometri ai secțiunii se vor construi:

- un nod rutier la Zimbor,
- 11 poduri (2,2 km lungime totală),
- 21 de podețe,
- o parcare de scurtă durată (de-o parte și de alta a drumului).


De asemenea, ministrul Cătălin Drulă a vorbit despre stadiul lucrărilor pe tronsonul Nădășelu - Mihăiești, declarându-se mulțumit de mobilizarea constructorului român, Compania Spedition UMB.

„Acest lot a fost licitat «la pachet» cu unul învecinat, aflat deja în execuție: Nădășelu - Mihăiești, unde am fost în vizită acum două săptămâni. Sunt mulțumit de cum avansează lucrările, iar constructorul român e mobilizat foarte bine în teren”, a transmis Drulă.


Ministrul a adăugat că, din fonduri PNRR (prin Planul Național de Redresare și Reziliență- n. red.), cei 42 de kilometri dintre Nădășelu și Poarta Sălajului ar putea fi gata până în anul 2023.

„Cu bani din PNRR, între Nădășelu și Poarta Sălajului (42 km, proiecte de 2 miliarde de lei) vrem să terminăm lucrările până în 2023”, a arătat Drulă.


CITEȘTE ȘI

Mobilizare exemplară a constructorului român de pe A3 Nădășelu-Zimbor. Imagini surprinse cu drona

Ultimele Stiri
abonare newsletter