Actualitate

Mobilizare exemplară a constructorului român de pe A3 Nădășelu-Zimbor. Imagini surprinse cu drona

Asociația Pro Infrastructură a pus la dispoziție câteva imagini video realizate cu drona, care surprind șantierul Autostrăzii A3, tronsonul Nădășelu-Zimbor. Constructorul român lucrează momentan la excavații și la forajele fundațiilor structurilor. Specialiștii precizează că există toate premisele ca termenul de finalizare să fie respectat.

 

 


Asociația Pro Infrastructură a anunțat că lucrările pe tronsonul Nădășelu-Zimbor, de pe Autostrada Transilvania, sunt realizate în proporție de aproximativ 5%. Autostrada ar trebui să fie finalizată până la finalul anului 2023. Momentan, se lucrează la excavații și la forajele fundațiilor structurilor pe o suprafață de aproximativ 18 km, care se află pe teritoriul județului Cluj, zonă pentru care există autorizație de construire în acest moment.

 


„Șantierul Autostrăzii A3 de la Nădășelu (nordul Clujului) până la Zimbor (în județul Sălaj) se conturează tot mai bine. Constructorul UMB crește treptat mobilizarea și lucrează la excavații precum și la forajele fundațiilor structurilor. Reamintim că UMB a câștigat licitația pentru 42 km din Autostrada Transilvania, lungime similară cu aceea executată de americanii de la Bechtel în urmă cu un deceniu. În prezent există autorizație de construire doar pe teritoriul județului Cluj, aproximativ 18 km.

După finalizarea recentă a exproprierilor așteptăm cu interes proiectul constructorului și obținerea autorizației pe restul sectoarelor. Autostrada trebuie să fie gata la finalul lui 2023, conform contractului, în acest ritm existând toate premisele ca termenul să fie respectat. Stadiul lucrărilor este aproximativ 5%”, notează cei din cadrul Asociației Pro Infrastructură.


Licitația, câștigată de UMB cu oferta de 1,4 miliarde de lei

Compania Spedition UMB a câștigat licitația pentru proiectarea și constuirea a 30 de kilometri din autostrada Transilvania, de la Nădășelu la Zimbor. Compania Spedition UMB este una dintre cele mai mari companii de construcții din România. Compania a câștigat licitația cu oferta de 1,4 miliarde de lei, întrecându-i pe chinezii de la China Communications Construction Company Limited.

De asemenea, și următorul tronson de 12,2 kilometri de la Zimbor spre Poarta Sălajului a fost contractat tot de Compania UMB, prin urmare, constructorul român ar putea ajunge să lucreze aproximativ 42 de kilometri din Autostrada Transilvania.


Asociația Pro Infrastructură a pus la dispoziție o filmare realizată cu drona, care surprinde stadiul lucrărilor de la capătul actual al A3 spre nord, până la granița județelor Cluj și Sălaj.

CITEȘTE ȘI


Constructorii lucrează în mare forță la Autostrada Transilvania. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter