Ştiri din Transilvania

Rețetă tartă de fructe. Mod de preparare ușor și rapid pentru orice gospodină

O tartă rapidă cu fructe este desertul pe care îl poate realiza orice gospodină și este exact ceea ce trebuie în perioada verii.

Rețetă pentru tartă de fructe. Cum se prepară ușor și rapid Rețetă pentru tartă de fructe. Cum se prepară ușor și rapid

Un astfel de desert e ușor de digerat și sănătos pentru întreaga familie. O tartă cu fructe e bine venită în orice zi, dar mai ales în cele de sărbătoare.

Ce ingrediente folosim la o tartă de fructe

Pentru blat:
– 3 ouă mari
– 300 grame făină
– 150 grame unt
– 100 grame zahăr tos


Pentru sarlota:
– 2 plicuri praf de budincă de vanilie sau 1 portie cremă de vanilie
– 100 grame portocale
– 100 grame căpșuni
– 100 grame mere
– 100 grame banane

 Cum se prepară rapid și ușor tarta de fructe

Primul pas este preîncălzirea cuptorului la 180 de grade Celsius (foc potrivit). Între timp se amestecă ouăle cu untul și zahărul din rețetă, iar după ce adaugăm făină putem frământa aluatul până când facem o bilă și îl punem la frigider aproximativ 20 de minute.


Ulterior întindem aluatul într-o formă mare de tartă și înțepăm din loc în loc aluatul cu dinții unei furculițe. Lăsăm la copt aproximativ 20 de minute blatul de tartă și când e gata răsturnăm blatul pe platoul de servit. Aluatul trebuie întors cu fundul în sus în momentul în care îl scoatem din forma în care s-a copt.

Între timp pregătim budinca ca și când am mânca normal, dar în loc de 500 ml. de lapte vom folosi doar 250 ml pentru un plic. După ce se răcește bine vom putea pune și fructele peste, de preferat să fie cât mai zemoase.


În mijloc putem forma inclusiv o coroniță, dar aici depinde de răbdarea fiecăruia și modul în care alege să decoreze tarta.

Citește și:

Adevărul nespus despre căpsune! De ce sunt considerate unele dintre cele mai toxice fructe

 


Pătrunjel toxic: pericolul ascuns din pătrunjel

Ultimele Stiri
abonare newsletter