Actualitate

Adevărul nespus despre căpsune! De ce sunt considerate unele dintre cele mai toxice fructe

Căpşunile sunt printre cele mai dorite fructe de români, iar ele apar undeva la începutul iunie finalul lunii mai.

Căpşunele, unele dintre fructele cele mai periculoase Căpşunele, unele dintre fructele cele mai periculoase

Agricultorii români au început să cultive tot multe hectare de căpşune, fiind înregistrată o cerere foarte mare pe piaţă. Totuşi, căpşunile nu sunt cele mai sănătoase fructe şi pot aduce probleme mari oamenilor.

De ce sunt căpşunile un pericol pentru oameni ?

Mai mult studii în domeniu au scos la iveală faptul că aceste produse au un conţinut ridicat de pesticide, un lucru exrem de periculos pentru sănătatea noastră.


Studiul organizat de Environmental Working Group (EWG) se bazează pe testele realizate pe mai mult de 35.000 de soiuri de fructe și legume. Aceste analize au fost susținute și de Departamentul de Agricultură din Statele Unite. Merele ocupă al doilea loc în topul celor mai periculoase fructe și legume. Ele sunt urmate de nectarine, piersici, țelină, struguri, cireșe, spanac, roșii cherry, castraveți și ardei iuți.

Căpşunele devine toxic din cauza pesticidelor

Conform cercătătorilor, 98% dintre căpşunile testate au diferite tipuri de pesticide în compoziţia lor, iar acest lucru poate provoca probleme mari. Agricultura industrială utilizează des produse chimice, pentru a ține la distanță dăunătorii, dar și buruienile. Din păcate, acest lucru aduce probleme mari sănătăţii oamenilor.


Citeşte şi:

Pătrunjel toxic: pericolul ascuns din pătrunjel

 


Adevărul nespus despre broccoli: când e toxic

Ultimele Stiri
abonare newsletter