Ştiri din Transilvania

Grup de 11 turiști irlandezi, rătăciți pe munte din cauza ceții. Două persoane acuză probleme medicale

Unsprezece cetăţeni irlandezi s-au rătăcit în Munţii Rodnei, oamenii fiind căutaţi de către Serviciul Salvamont Maramureş după ce au cerut sprijin. În grup sunt două persoane cu afecțiuni medicale.

Intervenție pe munte/Foto: Salvamont România-Dispeceratul Național Salvamont Facebook.com Intervenție pe munte/Foto: Salvamont România-Dispeceratul Național Salvamont Facebook.com

 

 


Salvamontștii maramureşeni au intervenit, joi, pentru salvarea a 11 cetăţeni irlandezi plecaţi de ieri dimineaţă de la mănăstirea Pietroasa într-o tură pe munte şi care s-au rătăcit din cauza ceţii

 


„Un grup de 11 cetăţeni irlandezi plecaţi de ieri dimineaţă de la Mănăstirea Pietroasa într-o tură pe munte s-au rătăcit din cauza ceţii iar unul dintre aparţinători a dat alarma azi dimineaţă, în jurul orei 5:44, că oamenii solicită ajutor”, informează Salvamont Maramureș prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina de Facebook

Turiştii sunt echipaţi de munte, au hrană şi apă la ei, însă ceaţa densă care i-a surprins aseară i-a obligat să rămână pe munte peste noapte. În plus, două persoane din grup acuză probleme medicale. 


CITEȘTE ȘI: 
Opt turiști salvați de pe munte, după aproape zece ore de căutări. VIDEO

„Turiştii sunt echipaţi de munte, au hrană şi apă la ei, dar ceaţa densă care i-a surprins aseară i-a obligat să rămână pe munte peste noapte. În grup sunt 2 persoane cu probleme medicale (medicamentaţie pentru probleme cu inima)”, precizează sursa citată.

Salvamontiştii au reuşit localizarea lor şi se îndreaptă spre ei cu UTV-urile.


„S-a reuşit localizarea lor, fiind undeva sus pe un vârf spre Staţia Meteo. Li s-a solicitat să nu se îndepărteze de la punctul în care sunt. În acest moment, două echipe de salvatori montani se îndreaptă spre locaţia lor cu UTV-urile din dotare”, a mai arătat Salvamont Maramureş.

Potrivit Salvamont România, în ultimele 24 de ore s-au primit mai multe apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor. În urma intervențiilor, 14 persoane au fost salvate.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Tânăr ucrainean, recuperat de salvamontiști din apropierea frontierei cu Ucraina. FOTO

abonare newsletter