Ştiri din Transilvania

Tânăr ucrainean, recuperat de salvamontiști din apropierea frontierei cu Ucraina. FOTO

Un tânăr ucrainean în vârstă de 32 de ani, aflat în apropierea versantului Polonica (1.800 metri altitudine) din Munţii Maramureşului, în vecinătatea frontierei de stat româno-ucrainene, a fost salvat de salvamontiști.

Tânăr ucrainean, recuperat de salvamontiști din apropierea frontierei româno-ucrainene/ Foto: Salvamont Maramures - Facebook Tânăr ucrainean, recuperat de salvamontiști din apropierea frontierei româno-ucrainene/ Foto: Salvamont Maramures - Facebook

 

 


Un tânăr ucrainean în vârstă de 32 de ani, aflat în apropierea versantului Polonica (1.800 metri altitudine) din Munţii Maramureşului, în vecinătatea frontierei de stat româno-ucrainene, a fost recuperat în noaptea de sâmbătă spre duminică de salvatorii montani şi poliţiştii de frontieră, a informat directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, Dan Benga.

 


„Tânărul ucrainean a fost găsit. Este în viaţă, uşor hipotermic şi acum este coborât din munte. (...) Alarma a venit azi-dimineaţă în jurul orei 03:53”, a spus Dan Benga.

CITEȘTE ȘI:
Bărbat în stare gravă după ce a fost lovit de o stâncă în zona Cheile Bicazului

Conform sursei citate, tânărul din Ucraina a sunat la 112, susţinând că s-a rătăcit şi are nevoie de ajutor.


„S-a reuşit, într-un timp scurt, localizarea poziţiei tânărului de către colegii de la STS şi o echipă de salvatori montani împreună cu o echipă a Poliţiei de Frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei - Valea Vişeului s-au deplasat în zona menţionată pentru a-l recupera pe cetăţeanul ucrainean”, a adăugat Dan Benga.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

„Homo porcius cocalarus”. Salvamontiști, după vandalizarea indicatoarele turistice: „Cât de cretin trebuie să fii pentru a face așa ceva”

„Drum lin spre cer, înger drag". Trupul băiatul dispărut în Tarnița, recuperat de salvamontiști!

Ultimele Stiri
abonare newsletter