Ştiri din Transilvania

Peste 7.500 de pachete de ţigări de contrabandă descoperite într-o cameră secretă. FOTO

Peste 7.500 de pachete de ţigări de contrabandă au fost descoperite într-o cameră secretă în județul Bihor.

Peste 7.500 de pachete de ţigări de contrabandă au fost descoperite într-o cameră secretă în județul Bihor/ Foto: ebihoreanul.ro Peste 7.500 de pachete de ţigări de contrabandă au fost descoperite într-o cameră secretă în județul Bihor/ Foto: ebihoreanul.ro

 

 


Peste 7.500 de pachete de ţigări de contrabandă au fost descoperite într-o cameră secretă în comuna Nojorid, proprietarul casei fiind reţinut sâmbătă pentru 24 de ore, şi cercetat, în prezent, în stare de libertate pentru contrabandă, a informat luni Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bihor.

 


Potrivit comunicatului IPJ, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, au efectuat sâmbătă două percheziţii domiciliare, în comuna bihoreană Nojorid, la un bărbat de 45 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii de contrabandă în varianta asimilată.

„În urma percheziţiilor domiciliare, efectuate pentru documentarea şi probarea activităţii infracţionale a celui în cauză, poliţiştii au descoperit 151.120 de ţigarete (7.556 de pachete), de diferite mărci, marcate necorespunzător sau nemarcate, în legătură cu care există suspiciunea că ar proveni din contrabandă, depozitate într-o încăpere ascunsă, disimulată printr-un perete din ghips-carton, având accesul obturat şi mascat prin aşezarea unui dulap cu haine în faţa acestuia”, se arată în comunicat.


De asemenea, au fost descoperiţi 4.500 de lei şi 200 de euro, precum şi nouă telefoane mobile. Cele 151.120 de ţigarete, precum şi banii şi bunurile descoperite în cadrul percheziţiilor domiciliare au fost indisponibilizate în vederea cercetărilor.

Prejudiciul total cauzat, estimat la peste 120.000 de lei

Prejudiciul total cauzat astfel bugetului consolidat al statului a fost estimat la peste 120.000 de lei. În urma administrării probatoriului, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au dispus, faţă de bărbatul de 45 de ani, măsura reţinerii, pentru 24 de ore, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.


Prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, faţă de acesta a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a bărbatului de 45 de ani.

Acţiunea poliţiştilor bihoreni a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Clujean, reținut pentru contrabandă cu țigări și alcool! „A abandonat mașina și a fugit când a văzut Poliția”

7 traficanți de droguri din Cluj-Napoca ajung după gratii! O tânără de 26 de ani, închisă pentru trafic de persoane

Ultimele Stiri
abonare newsletter