Actualitate

Atac al urșilor, în comuna Mica. Vițel, omorât în țarc - FOTO

Un nou atac al urșilor în localitatea clujeană Mica. Au spintecat un vițel chiar în țarcul împrejmuit cu fir electric.

Atac al urșilor, în comuna Mica. Vițel, omorât în țarc - FOTO: Pixabay Atac al urșilor, în comuna Mica. Vițel, omorât în țarc - FOTO: Pixabay

 

 


Urșii au coborât sâmbătă dimineață în Valea Cireșoii din comuna Mica, de unde au reușit să „fure” un vițel, cu toate ca ciurda de vite era împrejumita cu un fir electric,  conceput tocmai pentru a ține sălbăticiunile la distanță, scrie Dejeanul

 


În jurul orei 11, când proprietarul a mers la vite pentru a le adăpa, a observat ca un vitel de aproximativ 150 kilograme lipsește. A gasit doar resturile acestuia la aproximativ 50 de metri distanță de țarc. Omul a anunțat autoritățile, în speranța că va fi despăgubit.

Atenție, imagini cu impact emoțional!


 

Ursul a reușit să „fure” un vițel, cu toate ca ciurda de vite era împrejumita cu un fir electric. FOTO: Dejeanul

„Am fost anunțați de încă un atac al urșilor care a avut loc astăzi (sâmbătă) la noi în comună. Vom face toate demersurile către autoritățile competente pentru ca fermierul să fie despăgubit, dar, cel mai important, pentru a se lua măsuri. Ne e teamă că urșii pot să atace și oamenii și de aceea e important ca cei care au aceasta responsabilitate să își facă treaba astfel încât cei din comuna Mica să fie în siguranță”, a declarat Tiberiu Zelencz, primarul comunei Mica, pentru sursa citată.


Nu este pentru prima dată când urșii fac probleme în comuna Mica. Anul trecut, un urs a coborât până în curtea unui localnic din Nires și i-a distrus stupii de albine. În comuna Chiuiești, în schimb, aproape că nu este lună în care urșii să nu atace stânele de oi sau ciurdele de vite de pe dealurile din apropierea localității.

CITEȘTE ȘI:

Un urs a omorât 300 de găini în gospodării din Harghita! Autoritățile vor împușcarea sau relocarea animalului

abonare newsletter