Sport

Se vor încinge spiritele? Peste 300 de jandarmi trebuie să mențină ordinea și siguranța publică la derby-ul Clujului.

Peste 300 de jandarmi vor fi mobilizați joi la meciul dintre CFR și Universitatea Cluj pentru a menține ordinea și siguranța publică.

Sute de jandarmi mobilizați la derby-ul Clujului / Foto: monitorulcj.ro arhivă Sute de jandarmi mobilizați la derby-ul Clujului / Foto: monitorulcj.ro arhivă


 

Derby-ul Clujului are loc joi, 21 Decembrie 2023, începând cu ora 19:45. Partida de fotbal dintre echipele FC CFR 1907 Cluj şi FC Universitatea Cluj, în cadrul Superligii, se va juca pe stadionul CFR „Dr. Constantin Rădulescu” din municipiul Cluj-Napoca.


 

Astfel, Gruparea Mobilă de Jandarmi mobilizează peste 300 de jandarmi la acest meci important, care ar putea să iasă cu incidente, din cauza divergențelor dintre suporteri.


CITEȘTE ȘI:
O să fie atmosferă incendiară în Gruia. Meciul dintre CFR și „U” este SOLD OUT.

 

„Pentru desfăşurarea în condiţii de ordine şi siguranţă publică a acestui eveniment sportiv, peste 300 de jandarmi, alături de colegii din celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, vor lua măsuri de prevenire şi descurajare a potenţialelor incidente pentru deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor la şi de la stadion precum şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă la nivelul municipiului Cluj-Napoca. În acest context, conform prevederilor Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările şi completările ulterioare, spectatorii sunt obligaţi să respecte cu stricteţe măsurile stabilite de organizator şi forţele de ordine, pe trasele de deplasare către/de la locurile de desfăşurare a competiţiilor, în apropierea şi în interiorul bazelor sportive.


CITEȘTE ȘI:
Atenție, șoferi! Restricții de circulație pentru Derby-ul Clujului.

 

Spectatorii vor avea acces în stadionul «Dr. Constantin Rădulescu» doar pe baza biletelor sau invitaţiilor puse la dispoziţie de organizator, începând cu ora 17:45. În conformitate cu prevederile Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările şi completările ulterioare, intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează de către agenţi ai societăţii de pază şi protecţie contractată de organizator”, a transmis Jandarmeria Mobilă Cluj.


Reguli pentru derby-ul Clujului

De asemenea, Jandarmeria Mobilă Cluj a transmis și câteva reguli pe care spectatorii trebuie să le știe:

 • Conform prevederilor legale în vigoare, spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care prin natura lor pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă.
 • Este interzisă introducerea sau afişarea de bannere, inscripţii sau alte mijloace de publicitate vizuală care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.
 • Accesul persoanelor cărora le-a fost interzisă intrarea la asemenea genuri de manifestări sportive prin sancţiuni complementare, al persoanelor care se află în stare vădită de ebrietate sau se află, în mod evident, sub influenţa substanţelor halucinogene, este interzis conform prevederilor legale în vigoare.
 • Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a evenimentului sportiv, Jandarmeria mai adresează spectatorilor următoarele recomandări:
  - să vină din timp la stadion, începând cu ora deschiderii porţilor de acces (18.30), pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în arena sportivă;
  - să manifeste răbdare, să respecte indicaţiile jandarmilor şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;
  - în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite sprijinul forţelor de ordine din zonă;
  - părinţii să supravegheze cu atenţie sporită copiii.

CITEȘTE ȘI:
Se anunță un derby incendiar! Însemnele „U” Cluj, INTERZISE în Gruia, cu excepția peluzei. Reacția „Șepcilor roșii”.

 


 • Jandarmii recomandă suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de agresivitate verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente, cu menţiunea că orice încălcare a prevederilor legale în vigoare va fi sancţionată cu fermitate de către forţele de ordine.
 • În incinta arenei sportive este interzisă scandarea sau afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă precum şi folosirea articolelor pirotehnice de orice fel.
 • Totodată, jandarmii transmit că este interzisă, în data de 21.12.2023, în intervalul orar 17.30 - 23.00, este interzisă desfacerea şi comercializarea băuturilor alcoolice, în zona apropiată a stadionului CFR „Dr. Constantin Rădulescu” din municipiul Cluj- Napoca.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mandorlini nu are frică de Ioan Varga și este sigur că va continua la CFR Cluj: „Trebuie să fim maturi”

Antrenorul CFR Cluj, reacție virulentă după înfrângerea cu Sepsi. Mandorlini: „De ce să fiu demis?”

„U” Cluj a pierdut meciul contra Oțelului Galați. Clujenii s-au trezit cu un gol anulat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter