Sport

U-BT Cluj-Napoca, în fața primelor meciuri din noul sezon. Silvășan: „Începem extrem de tare”

U-Banca Transilvania pornește oficial la drum în sezonul 2023/2024. Aceștia vor disputa la finalul acestei săptămâni, primele meciuri în cadrul turneului de calificare al Cupei României

Patrick Richard, căpitanul echipei U-BT Cluj-Napoca/ Foto: Federatia Romana de Baschet - Facebook Patrick Richard, căpitanul echipei U-BT Cluj-Napoca/ Foto: Federatia Romana de Baschet - Facebook

 

 


U-Banca Transilvania pornește oficial la drum în sezonul 2023/2024. Clujenii vor disputa la finalul acestei săptămâni, primele meciuri în cadrul turneului de calificare al Cupei României. Baschetbaliștii lui Mihai Silvășan au plecat joi spre Oradea, acolo unde au programate două partide.

 


Astfel, clujenii se vor duela vineri, 15 septembrie 2023, cu CSM CSU Oradea, la Sala Polivalentă din Oradea. Jocul va demara la ora 19:00. Practic, este vorba despre o reeditare a finalei Cupei României din stagiunea precedentă, precum și o reeditare a finalei campionatului. Din fericire, în sezonul precedent, U-Banca Transilvania a ieșit de fiecare dată învingătoare.

CITEȘTE ȘI:
Urmează meciuri grele pentru U-BT Cluj-Napoca. Baschetbaliștii întâlnesc campioana Greciei 

Cu excepția lui Mark Ogden, CSM CSU Oradea și-a păstrat nucleul de bază. Ba mai mult, trupa lui Cristian Achim s-a întărit prin aducerile lui Toderick Gotcher, Nijal Pearson și Lennard Freeman. În presezon, leii bihoreni au jucat patru meciuri de verificare cu adversari din țară, dar și din străinătate. Toate meciurile au fost câștigate de către Nicolescu și compania.


După duelul cu CSM CSU Oradea, U-Banca Transilvania o va înfrunta sâmbătă, 16 septembrie 2023, pe Dinamo București. Prima minge se va juca la ora 19:00.

Trupa câinilor s-a schimbat din temelii în vară, din moment ce toți stranierii sunt noi. Cu alte cuvinte, au sosit în Ștefan cel Mare jucătorii Zarko Djuric, Petar Avlijas, Sean Evans, Cortez Edwards, Shaquillo Fritz și Andre Jones. 


CITEȘTE ȘI:
U-BT Cluj-Napoca rămâne neînvinsă după meciurile amicale din Serbia

La capitolul români, Dinamo a bătut palma cu Cristian Maticiuc și David Antonescu. Pe bancă a rămas grecul Sotiris Manolopoulos, care a și participat cu reprezentativa elenă la Campionatul Mondial recent încheiat. Dinamoviștii au jucat trei meciuri de verificare, cu FC Argeș, CSM Constanța și CSM Târgu Jiu, bilanțul fiind de două succese și un eșec. 

Câștigătoarea grupei se va califica la Turneul Final al Cupei României. De asemenea, se poate califica și echipa de pe locul doi, dar la acest aspect va conta decisiv coșaverajul general. 


 „Începem extrem de tare acest nou sezon competițional. Primul meci oficial este împotriva unei echipe foarte bune. Probabil, echipa care va pierde primul meci nu se va califica în faza următoare. Așa a fost tragerea la sorți, chiar dacă, din punctul meu de vedere, nu este în regulă. Sunt convins că și cei de la Oradea cred la fel. Sunt șanse mari ca Turneul Fina 8 să fie fără una dintre cele mai bune echipe din România. Cu siguranță mergem la Oradea pentru a ne califica și a ajunge în faza finală. Toată lumea e aptă, sănătoasă și așteptăm cu nerăbdare să jucăm”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul echipei U-BT Cluj-Napoca.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

U-BT Cluj-Napoca revin în forță. Silvășan: „Suntem într-o formulă aproape completă”

Akos Szentkuti a plecat de la U-BT. Jucătorul de baschet a decis să continue în străinătate

abonare newsletter