Sport

FIFA a respins cererea lui Zelenski de a transmite un mesaj de pace la finala Cupei Mondiale. Președintele Ucrainei, revoltat

Volodimir Zelenski este revoltat după ce FIFA a respins cererea sa de a transmite un mesaj de pace la finala Cupei Mondiale din Qatar de duminică.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei/ Foto: captură ecran video Володимир Зеленський/Facebook Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei/ Foto: captură ecran video Володимир Зеленський/Facebook

 

 


Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, le-a făcut o solicitare celor de la FIFA, pentru a reda un mesaj prin care să fie promovată pacea mondială, însă nu a primit aprobare din partea forului mondial.

 


Gianni Infantino, președintele FIFA, a explicat că a refuzat cererea lui Zelenski pentru ca telespectatorii să își poată concentra atenția doar asupra fotbalului înainte de fluierul de start. 

FIFA consideră mesajul „prea politic”

Biroul prezidențial ucrainean a declarat pentru CNN că au fost informați că FIFA a considerat mesajul prea politic și a spus că au trimis vineri o copie a textului adresei la sediul FIFA din Elveția.


„Qatar a susținut inițiativa președintelui Ucrainei, dar FIFA a blocat demersul, nu va permite ca mesajul video al președintelui să fie afișat înaintea finalei. FIFA și-a pierdut valoarea de a înțelege că fotbalul unește oamenii și nu susține divizările din acest moment.

Nu este nimic politic în mesajul președintelui. Nu sunt afirmații subiective, semnale politice sau acuzații. FIFA n-ar trebui să se teamă de cuvintele păcii, într-o sărbătoare a fotbalului care simbolizează pacea”, a transmis președinția Ucrainei pentru sursa citată anterior.


În ciuda refuzului din partea FIFA, mesajul video al lui Volodimir Zelenski va fi postat pe rețelele sociale.

CITEȘTE ȘI:

CFR Cluj, reclamată de Arlauskis la FIFA! Fostul portar are de recuperat jumătate de milion de euro

Speranța Marocului la locul trei s-a spulberat! Croația a câștigat după un meci spectaculos

Zelenski avertizează asupra intenţiei Rusiei de continua atacurile şi de a folosi iarna ca armă: „Înţelegem că teroriştii plănuiesc noi lovituri”

Ultimele Stiri
abonare newsletter