Opinii

Război și pace

E inevitabil, în tulburarea evenimentelor, să nu faci asocierea între ce se întâmplă în aceste zile în lume cu romanul marelui clasic rus Lev Nikolaevici Tolstoi. Precum seducător este, în cheie literară, să-ți închipui cum ar fi scris Dostoievski (alt mare clasic rus) acest roman copleșitor.


Actualitate

Rebelii din Doneţk cer amânarea negocierilor

Data negocierilor de pace de la Minsk între rebelii proruşi şi autorităţile ucrainene era nesigură luni, unii invitând negociatorii să se întâlnească marţi, alţii cerând o amânare până la sfârşitul săptămânii.


Actualitate

Israelul ar negocia pacea, dar nu are cu cine

S-a spus că Israelul trebuie să cedeze pământul luat de la arabi și va fi pace. A cedat. În anul 1979, statul evreu a dat înapoi Egiptului întreg Sinaiul, deși l-a cucerit cu arma în mână în timpul Războiului de Șase Zile din 1967. Nu a fost de ajuns. La auzul veștii, Yasser Arafat, unul dintre inventatorii marii minciuni „palestiniene”, a rostit disprețuitor: „Lăsați-i să semneze ce doresc, falsa pace nu va rezista”.

Actualitate

O comună din judeţul Cluj s-a transformat în locul de întâlnire al tuturor hipioţilor lumii

O comună situată la poalele masivului Vlădeasa din Munţii Apuseni a devenit, timp de o lună, locul de întâlnire al unor tineri veniţi din toate colţurile lumii pentru a promova pacea, comuniunea cu natura, respectul şi libertatea. Fără telefoane mobile, fără noţiunea timpului şi fără reguli, tinerii veniţi de la mii de kilometri depărtare trăiesc un stil de viaţă care pentru mulţi pare imposibil de trăit.

Ultimele Stiriabonare newsletter
banners