Externe

Zelenski avertizează asupra intenţiei Rusiei de continua atacurile şi de a folosi iarna ca armă: „Înţelegem că teroriştii plănuiesc noi lovituri”

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat în mesajul video de duminică seara că ucrainenii trebuie să se pregătească pentru o iarnă lungă şi grea.

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat în mesajul video de duminică seara că ucrainenii trebuie să se pregătească pentru o iarnă lungă şi grea/ FOTO: Володимир Зеленський/Facebook Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat în mesajul video de duminică seara că ucrainenii trebuie să se pregătească pentru o iarnă lungă şi grea/ FOTO: Володимир Зеленський/Facebook

 

 


Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat în mesajul video de duminică seara că ucrainenii trebuie să se pregătească pentru o iarnă lungă şi grea, marcată de atacuri din partea Rusiei.

 


„Înţelegem că teroriştii plănuiesc noi lovituri. Ştim asta cu certitudine. Şi atât timp cât au rachete, nu se vor opri”, a spus şeful statului ucrainean, conform Reuters, referindu-se la atacurile forţelor ruse asupra infrastructurii critice din ultimele săptămâni.

„Rusia încearcă să folosească această iarnă şi frigul împotriva poporului”, a acuzat liderul ucrainean.


Preşedintele Zelenski şi-a îndemnat concetăţenii să fie pregătiţi să îi ajute pe cei în nevoie în lunile următoare şi să conlucreze cu forţele de apărare. S-a declarat convins că, împreună, pot supravieţui oricărei situaţii. Preşedintele Ucrainei a mai spus că săptămâna care începe ar putea fi la fel de dificilă ca cea anterioară, când atacurile asupra infrastructurii electrice i-au supus pe ucraineni la cele mai grave întreruperi de curent de la declanşarea războiului.

El a declarat că armata ucraineană se pregăteşte să contracareze atacurile cât mai bine.


„Forţele noastre de apărare se pregătesc. Întreaga ţară se pregăteşte”, a spus el. „Am elaborat toate scenariile, inclusiv cu partenerii noştri”, şi-a asigurat cetăţenii preşedintele ucrainean. 

 

CITEȘTE ȘI:

Rusia va interzice străinilor să folosească mamele lor surogat. 45.000 de copii au fost duși în străinătate

Ucraina și-a închis temporar granița cu România și Ungaria din cauza bombardamentelor rusești

Bombardamentele rusești au provocat pagube „colosale” în Ucraina. Nicio termocentrală sau hidrocentrală nu a rămas neatinsă

Rusia „speră” într-un schimb de deținuți cu SUA. Vrea să recupereze un traficant de arme rus, supranumit „negustorul morții”

Ultimele Stiri
abonare newsletter