Sănătate

Răzvan Cherecheș, vaccinat în județul Mureș pentru că la Cluj nu a fost loc

Răzvan Cherecheș, profesor de sănătate publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, a fost nevoit să se vaccineze la Luduș pentru că în Cluj-Napoca nu au fost locuri.

 

 


Cherecheș este unul dintre cei mai importanți experți în sănătate publică din România, fiind inclusiv profesor în Statele Unite ale Americii la Iowa University.

Cherecheș a experimentat pe propria piele cât de greu este să te vaccinezi și a fost nevoit să meargă până în județul Mureș, orașul Luduș pentru a se imuniza. Profesorul a parcurs un drum de o oră și 15 minute pentru a se imunizat și a povest în detaliul pașii urmați.


Pașii pe care îi urmezi la vaccinare

Profesorul a explicat în detaliu care sunt pașii pe care trebuie să-i urmeze o persoană care merge să se vaccineze.

1. am primit dezinfectant pentru mâini
2. mi s-a luat temperatura
3. mi s-a verificat buletinul (ca la votare)
4. am completat un formular de acord informat
5. am completat un chestionar de triaj vaccinare - răspuns cu da/nu/nu știu la întrebările: probleme de sănătate actuale + episod febril în ultimele 14 zile + alergii la alimente/medicamente + reacție gravă după altă vaccinare + probleme cronice de sănătate + cancer, leucemie, HIV + epilepsie + medicamente imunosupresoare în ultimele 3 luni + transfuzie de sânge/imunoglobuline/medicamente antivirale în ultimul an + gravidă/șanse să rămâneți gravidă în luna umătoare + alăptați în prezent + alt vaccin în ultimele 4 săptămâni + infectat cu SARS-CoV-2 înainte și externat/ieșit din izolare peste 28 zile
6. am trecut printr-o consultație cu un medic - triaj medical (la mine a mers foarte repede)
7. mi s-a verificat din nou buletinul înainte să fiu vaccinat
8. am fost vaccinat - rapid, eficient, nedureros
9. mi s-a luat tensiunea arterială + concentrația de oxigen din sânge
10. am așteptat 15 minute pe un scaun, în caz de reacții alergice, timp în care un medic ne-a informat despre potențiale reacții adverse, tipul de vaccin, tipul de tehnologie (fain și clar explicat)

Ultimele Stiri
abonare newsletter