Sănătate

Care e momentul ideal pentru a mânca banane

Bananele nu sunt doar gustoase, ci au și numeroase beneficii pentru sănătate. Dar știați că momentul zilei în care le consumați poate influența semnificativ beneficiile?

Un medic dezvăluie secretul din spatele momentului potrivit pentru a mânca banane. Foto: pexels.com Un medic dezvăluie secretul din spatele momentului potrivit pentru a mânca banane. Foto: pexels.com

 

 


Dr. Janine Bowring, un medic naturist cu peste 25 de ani de experiență, recomandă consumul bananelor dimineața sau la prânz. Motivul? În aceste momente ale zilei, organismul este mai receptiv la nutrienții din fructe, inclusiv fibrele și potasiul, care oferă energie și mențin glicemia sub control.

 


 

 


Dr. Janine Bowring spune că banana este cel mai „corect” consumată atunci când este de sezon și a fost cultivată local. Ea recomandă să o mănânci dimineața sau la mijlocul după-amiezii pentru a te bucura de cele mai multe beneficii.

Consumul unei banane dimineața sau la prânz, când este verde sau aproape coaptă, poate fi o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți starea generală de sănătate și de a vă bucura de numeroasele beneficii ale acestui fruct delicios.


Descoperă momentul ideal pentru a mânca o banană și beneficiile pentru sănătate

Teoria este susținută de un studiu care notează că bananele au proprietăți ce duc la scăderea greutății și la creșterea sensibilității la insulină la un grup de diabetici obezi de tip 2.

Stadiul în care banana e coaptă joacă un rol important în determinarea impactului pe care îl are fructul asupra sănătății generale. Medicul recomandă să îl consumați în sezonul cald pentru a permite organismului să îi absoarbă nutrienții.


CITEȘTE ȘI:
Secretul brutarilor pentru pâinea mereu proaspătă. De ce nu ar trebui pusă niciodată în frigider

Partea insuficient coaptă sau verde a bananei este o sursă potrivită de probiotice, ceea ce este excelent pentru intestine.

Când este cel mai bine să mâncăm banane? 

Stadiul „aproape copt" este tipul preferat de medic, deoarece banana este bogată în fibre și conține mai puțin zahăr pentru a stabiliza nivelul de glucoză. Banana este bogată în antioxidanți și fibre bune atunci când este coaptă.

Banana foarte coaptă, cu pete negre, nu mai este la fel de benefică pentru sănătate ca în stadiile anterioare, pentru că, la acest moment, este săracă în vitamine și minerale.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cerealele integrale și pâinea, esențiale în alimentația copiilor. Expert clujean: „Întăresc imunitatea și îmbunătățesc concentrarea”

Ultimele Stiri
abonare newsletter