Sănătate

Echipamente în valoare de 2,6 milioane de lei pentru combaterea infecțiilor nosocomiale, la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj

Spitalul de Boli Infecțioase Cluj va beneficia de noi echipamente, în valoare de 2,6 milioane de lei, din fonduri europene, pentru combaterea infecţiilor nosocomiale.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca/ Foto: Consiliul Județean Cluj Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca/ Foto: Consiliul Județean Cluj

 

 


Consiliul Județean Cluj a publicat în S.E.A.P. (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) anunțul privind achiziționarea a 32 de echipamente destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

 


Cu o valoare totală estimată de 2.670.520 lei, dotările prevăzute în această primă licitație vor fi achiziționate în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, câștigat și implementat de forul administrativ județean.

„Avem convingerea că dotările pe care le vom achiziționa cu ajutorul fondurilor europene vor contribui atât la creșterea calității actului medical, cât și la protejarea vieții și a sănătății pacienților și a întregului personal. Investițiile noastre în dotarea și modernizarea spitalelor vor continua!”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.


Unitatea medicală aflată în subordinea forului administrativ județean va beneficia, astfel, de o platformă automată pentru procesarea probelor microbiologice, un sistem automat de identificare a microorganismelor, bazat pe spectrometru de masă, 10 sisteme de purificare și dezinfectare a aerului, 10 sisteme de troliu modular flexibil pentru colectarea și distribuția lenjeriei și 10 aparate de curățare cu abur uscat cu accesorii incluse.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 30 aprilie 2024, ora 15:00.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Pas înainte pentru înființarea Compartimentului de Primiri Urgenţe de Specialitate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase

Finanțare de peste 9 mil. lei pentru Spitalul de Boli Infecțioase și cel de Pneumoftiziologie. Banii vin din PNRR.

abonare newsletter