Sănătate

Campanie de donare de sânge, organizată de UBB Cluj: „Ne dorim să generăm un comportament firesc și constant în această direcție”

Universitatea Babeş-Bolyai organizează cea de-a 12-a ediţie a campaniei „Donăm împreună, UBB dă startul!”. Sângele unui donator poate salva trei vieți.

Universitatea Babeş-Bolyai organizează cea de-a 12-a ediţie a campaniei „Donăm împreună, UBB dă startul!”/ Foto: Universitatea Babeş-Bolyai - Facebook Universitatea Babeş-Bolyai organizează cea de-a 12-a ediţie a campaniei „Donăm împreună, UBB dă startul!”/ Foto: Universitatea Babeş-Bolyai - Facebook

 

 


UBB organizează, în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie 2023, cea de-a 12-a ediție a campaniei de donare de sânge „Donăm împreună, UBBEAR dă startul!”.

 


Campania se va desfășura de luni până vineri, în intervalul orar 7:30-13:30, la sediul Centrului Regional de Transfuzie Cluj de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 18.

CITEȘTE ȘI:
Chirurgi clujeni întorși din străinătate, determinați să facă sistemul medical mai bun: „Aplicăm la noi în țară ce am învățat, în beneficiul pacienților”

Persoanele care doresc să doneze sânge se pot înscrie completând formularul disponibil aici. Fixarea unei zile şi a unui interval orar va ajuta la o bună organizare şi desfăşurare a sesiunilor de donare.


„«Donăm împreună, UBBEAR dă startul!» a devenit deja o tradiție a comunității UBB. Ajunsă la cea de-a 12-a ediție, campania pe care noi am inițiat-o este mai mult decât o simplă campanie de donare. Este un program coerent de informare şi educare pe tema importanței donării de sânge, iar ceea ce ne dorim noi în primul rând este să generăm un comportament firesc și constant în această direcție, motiv pentru care studenții UBB se implica în promovarea, la nivelul comunității clujene, nu doar a campaniei, ci mai ales a importanței donării de sânge.
E o inițiativă care se încadrează în strategia mai largă UBBMed a Universității noastre și care reconfirmă rolul esențial al Universității în generarea de atitudini la nivelul societății”, au declarat reprezentanții UBB.

În cadrul primelor ediţii ale campaniei organizate de UBB au donat peste 3.000 de persoane, sângele unui donator putând salva 3 vieţi.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Donarea de sânge face minuni! Două paciente internate la Chirurgie I și Institutul Oncologic au nevoie de ajutor

Apel la donare de sânge în Cluj pentru victimele din Israel

Ultimele Stiri
abonare newsletter