Sănătate

Masa de Paște bogată în E-uri, zahăr și sare! La o singură masă consumăm până la 163 de E-uri

Masa de Paşte este întotdeauna îmbelşugată, însă aceasta poate ajunge să conţină până la 163 de E-uri (aditivi alimentari), 208,6 grame de zahăr şi 31,6 grame de sare.

Masa de Paşte este întotdeauna îmbelşugată, însă aceasta poate ajunge să conţină până la 163 de E-uri/ Foto: pixabay.com Masa de Paşte este întotdeauna îmbelşugată, însă aceasta poate ajunge să conţină până la 163 de E-uri/ Foto: pixabay.com

 

 


 

Asociația pentru Protecția Consumatorilor InfoCons susține că masa de Paște este un adevărat pericol pentru sănătate.


 

Potrivit sursei citate anterior, o masă bogată de Paşte se consumă până la 163 de E-uri, 208,6 grame de zahăr şi 31,6 grame de sare.

Masa de Paște începe adesea cu un aperitiv format din pâine, mezeluri (crenvurști de pui, crenvurști de porc, parizer, șuncă praga, cabanos, bacon), iar alături de acestea se găsesc câteva sosuri de ketchup, muștar și maioneză. Acest aperitiv ajunge până la 83 E-uri, 31,6 grame de sare și 69,8 grame de zahăr pentru un singur fel de mâncare.


Prin nelipsitul cozonac, înghețată, bomboane de ciocolată, croissant de ciocolată sau un iaurt cu fructe, românii ajung să consume până la 40 E-uri și 116,1 grame de zahăr doar pentru desert. Pe lângă acestea, vor consuma și un suc tip ceai, o băutură energizantă sau poate o bere cu fructe, adăugându-se încă 29 E-uri și 22,7 grame de zahăr. Astfel, doar pentru desert se consumă 69 E-uri și 138, 8 grame de zahăr.

După masa de Paște, dacă se consumă o gumă de mestecat, se adaugă încă 11 E-uri.


„Astfel, Masa de Paște s-a transformat într-un festin de E-uri (aditivi alimentari), sare și zahăr. Până la 163 E-uri, 31,6 grame de sare și 208,6 grame de zahăr pentru o masă de sărbătoare cu doar câteva produse pe lângă care se pot adăuga multe altele”, au transmis reprezentanții InfoCons.

Conform sursei citate anterior, la o singură masă de Paște consumăm cu 537% mai multă sare și cu 734% mai mult zahăr decât cantitățile recomandate pe zi de Organizația Mondială a Sănătății, respectiv 5 grame de sare pe zi si 25 grame de zahăr pe zi.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Paște la suta de grame și stat acasă! 75% dintre români vor avea mese mai puțin îmbelşugate

Rețetă Paște 2023. Rețetă pentru cel mai bun drob de miel

Ultimele Stiri
abonare newsletter