Sănătate

Investiții noi în infrastructura Spitalului de Recuperare. Peste 1,7 mil. de lei în aparatură modernă

La Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca se vor face noi investiții în valoare de peste 1,7 milioane de lei. Acestea au rolul de a contribui la creșterea calității actului medical.

Spitalul de Recuperare Cluj / Foto: Consiliul Județean Cluj

 

 


Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, va realiza noi investiții, în valoare de peste 1.727.000 de lei, care au rolul de a contribui la creșterea calității actului medical.

 


„Spitalele clujene, indiferent de subordonare, beneficiază de sprijin constant din partea noastră. Ne dorim ca pacienții să aibă un acces cât mai facil și rapid la serviciile de care au nevoie, în condiții de confort și siguranță deplină. Vom continua să ne preocupăm de dotarea cu aparatură medicală de ultimă generație”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

În mare parte, resursele financiare vor fi utilizate pentru: a achiziționa 35 de paturi chirurgicale, un aparat cu câmp electromagnetic de mare intensitate, un analizator automat de hematologie, un aparat pentru terapie Tecar, un sistem de prelucrare a grefelor de piele, un videolaringoscop și o stație centrală cu soft pentru monitorizarea funcțiilor vitale.


De asemenea, instituția medicală va cumpăra un electrodermatom, un aparat de electroterapie de frecvență joasă și medie, un motor pentru chirurgie plastică, două holtere ECG, un holter TA, precum și alte echipamente necesare pentru organizarea și funcționarea optimă a spitalului.

Nu în ultimul rând, banii vor fi folosiți și pentru elaborarea documentațiilor aferente investiției ce vizează modernizarea sistemului de climatizare a Blocului Operator.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Niciun Centru de Transplant, construit de statul român de la zero. Ungureanu: „Aveți curajul să vă uitați în ochii bolnavilor?”

Găsim finanțare pentru Spitalul de Copii și Centrul de Transplant? Șeful CJ: „Guvernul să și le asume ca proiecte de țară”

Ultimele Stiri
abonare newsletter