Sănătate

Niciun Centru de Transplant, construit de statul român de la zero. Ungureanu: „Aveți curajul să vă uitați în ochii bolnavilor?”

Deputatul Emanuel Ungureanu a adresat un mesaj autorităților, cu ocazia Zilei Rinichiului.

Institutul de Transplant Renal continuă să funcționeze într-un pod neautorizat. FOTO: Monitorul de Cluj Institutul de Transplant Renal continuă să funcționeze într-un pod neautorizat. FOTO: Monitorul de Cluj

 

 


Deputatul Emanuel Ungureanu, vicepreşedintele Comisiei de Sănătate şi Familie a Camerei, a arătat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că statul român nu a reușit să construiască niciun Centru de Transplant de la zero până astăzi. El a reclamat că, în lipsa asigurării finanțării pentru Centrul Integrat de Transplant de la Cluj, Institutul de Transplant Renal continuă să funcționeze într-un pod neautorizat.

 


Deputatul a transmis un mesaj autorităților române cu ocazia Zilei Mondiale a Rinichiului, sărbătorită anual în cea de-a doua joi a lunii martie.

Aveți curajul să vă uitați în ochii lor? 


De ce mi-a fost cumplit de rău astăzi, de Ziua Mondială a Rinichiului? Pentru că de 20 de ani lupt pentru drepturile pacienților care suferă de insuficiență renală cronică din România. Am suferit și sufăr enorm pentru că statul român nu a fost în stare să construiască niciun Centru de Transplant de la zero până astăzi.

În schimb, astăzi, Rafila, ministrul Sănătăţii în funcție, a fost la simpozioane, mese rotunde, a zis că face și drege pentru pacienții cu boli renale din România și NIMENI nu l-a întrebat de ce nu a finanțat din PNRR proiectul construirii unui centru de Transplant la Cluj, cu toate că are un raport pe masă care arată că Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca funcționează într-un pod neautorizat!


Eu am luptat ca acest proiect să fie prioritar în PNRR și a fost scos de înțelegerile murdare ale unor politicieni ticăloși. Se construiesc stadioane noi în România, dar bani de spitale nu se găsesc niciodată”, a arătat Emanuel Ungureanu, în postarea sa.

Protest pentru finanțarea Centrului de Transplant

Deputatul arată că săptămâna viitoare va protesta împotriva autorităților care se opun finanțării viitorului Centru Integrat de Transplant din Cluj, dar care ar urma să trateze zeci de mii de pacienți din toată țara.


„Săptămâna viitoare voi ieși în stradă, voi organiza un protest împotriva ticăloșiei autorităților locale și centrale care refuză finanțarea Centrului de Transplant Multi Organ din Cluj-Napoca.

Aici ar urma să se trateze pacienți din TOATĂ România, de la Buzău, Iași, Craiova, Tulcea, Timișoara, Maramureș, sunt zeci de mii de pacienți cu boală cronică de rinichi care au nevoie de acest centru medical.

Dacă te îmbolnăvești mâine de o boală de rinichi, la Cluj te așteaptă un pod neautorizat pe post de spital. Înțelegeți de ce mi-a fost rău astăzi? Pentru că simt că sunt prea singur în această luptă!”, a mai transmis deputatul.

CITEȘTE ȘI:

Ungureanu îi face plângere penală ministrului Alexandru Rafila în scandalul dispozitivelor medicale reutilizate. „Clujul știa de această practică”

Ultimele Stiri
abonare newsletter