Sănătate

Copil de 4 ani din Cluj, diagnosticat cu o formă de cancer agresivă! Părinții sunt devastați: „E stadiul 4. Situația e critică și urgentă”

Efem, un copil în vârstă de 4 ani din Cluj, trece în momentul de față printr-un adevărat chin, alături de părinții lui. Băiatul a fost diagnosticat cu o formă de cancer foarte agresivă, în stadiul 4.

Copil de 4 ani din Cluj, diagnosticat cu o formă de cancer agresivă / Foto: Facebook Marcela Lupescu Copil de 4 ani din Cluj, diagnosticat cu o formă de cancer agresivă / Foto: Facebook Marcela Lupescu

 

 


Deși Efem încă reușește să fie curajos și să țină zâmbetul pe buze, părinții săi sunt de-a dreptul devastați și depășiți de situație.

 


Mama băiețelului a scris o postare dureroasă pe Facebook în care a expus situația prin care trec:

„Nu prea fac postari personale, dovadă că în ultimii ani nu am prea făcut niciuna. Foloseam Facebook pentru cauze nobile (ale altora) și pentru grupuri de lectură, educație. A venit momentul sa fac o postare personala foarte dureroasă:


Efrem e fiul nostru (al meu și al lui Adrian), are 4.8 ani și e un copil vesel și curios. L-am învățat mereu să fie curajos și să nu se plângă de orice. În situația de acum el încă face ce l-am învățat, iar noi, părinții, nu reușim. (Aici deși avea emoții, a făcut cu hotărâre ceea ce trebuia). Cerul nostru s-a înnorat de câteva zile, tot ce trăim pare ireal: Efrem a fost diagnosticat cu neuroblastom stadiul 4, cu multiple metastaze (o formă de cancer foarte agresiv). Situația e critică și urgentă, așa încât începem tratamentul în Cluj, cu ajutorul unei echipe medicale de excepție”, a scris Marcela, mama lui Efem.

Tratamente dureroase, epuizante și extrem de costisitoare

Însă, Marcela nu a făcut publică povestea lor pentru empatie, ci pentru a cere ajutor.


Tratamentele prin care băiețelul ei trebuie să treacă sunt lungi, dureroase și foarte costisitoare (sute de mii de euro), în special cele care trebuie făcute în străinătate.

Astfel, părinții lui Efem fac apel la bunătatea oamenilor, iar orice ajutor financiar, mic sau mare, este bine-venit:


„Tratamentele pe termen lung se anunță a fi dureroase, lungi, costisitoare (din experiențele altor părinți care au trecut prin asta, fiindcă o parte importantă a tratamentului se realizează în străinătate. E vorba de sute de mii de euro) așa încât venim în fața voastră să vă cerem ajutorul, nu putem răzbi singuri, nu într-un timp atât de scurt.

Avem nevoie de rugăciunile și gândurile voastre bune, dar și de sprijin financiar. Suntem conștienți că e o luptă grea, dar atâta vreme cât este speranță, vom face tot ce e posibil omenește.

Aici sunt conturile și metodele de plată pe care le-am pus la dispoziție pentru acest scop. Vă mulțumim în avans, să vă răsplătească Dumnezeu înzecit efortul!”, a spus mama lui Efem.

Cum poți să ajuți?

Oricine poate să ajute printr-un transfer bancar. Toate conturile sunt deschise pe numele tatalui:

Lupescu Adrian Constantin

  • BT RON RO68BTRL01301201C64760XX
  • BT EURO RO43BTRL01304201C64760XX
  • ING RON RO20INGB0000999912649642
  • ING EURO RO62INGB0000999912649662
  • BCR LEI RO40RNCB0298075344360001
  • BCR EURO RO45RNCB0298075344360008
  • Revolut ID @adrianjys5
  • BTPay 0748080589
  • Paypal: lupescu0adrian@gmail.com

Cazul băiețelului grav bolnav poate să fie urmărit și pe un grup de Facebook creat de părinți, intitulat „Împreună pentru Efem”. Vezi AICI.

CITEȘTE ȘI:

Un bebeluș din Cluj-Napoca are nevoie URGENTĂ de sânge. Fetița a fost diagnosticată cu leucemie

Un copil din Cluj are nevoie de ajutor! Fabi suferă de o formă rară de cancer, care necesită un tratament de specialitate

Ultimele Stiri
abonare newsletter