Politică

Orban, ignorat în vizita sa la Cluj. Emil Boc, „în altă întâlnire”, Alin Tișe lansează atacuri dure la adresa liderului PNL

Primarul Emil Boc și președintele Consiliului Județean Alin Tișe nu l-au însoțit pe liderul liberal în conferința de presă susținută vineri la Cluj.

 

 


Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, s-a aflat vineri într-o vizită la Cluj, unde a avut întâlniri cu mai mulți lideri PNL locali. La ora 13.30, liderul PNL a susținut o conferință de presă la sediul partidului de pe Bulevardul Eroilor.

„Am avut discuții despre proiectele importante ale administrației locale, am discutat despre proiectul de metrou, care este din punctul meu de vedere cel mai spectaculos proiect. Trebuie să știți că este inclusă o finanțare importantă în Planul Național de Reziliență și Recuperare pentru finanțarea proiectului de Metrou din Cluj. De asemenea, am discutat despre alte proiecte importante, tot prin finanțare din PNRR. Un proiect foarte important este modernizarea și electrificarea rețelei de cale ferată de la Cluj-Napoca până la Episcopia Bihor. Am vorbit despre tronsoanele de autostradă de pe Autostrada Transilvania, astfel încât să existe legătura pe autostradă până la granița de vest și înspre Târgu Mureș”, a declarat Ludovic Orban.


Boc și Tișe, resentimente după numirea prefectului UDMR

La conferință, Ludovic Orban a stat la masă alături de ministrul Agriculturii, Adrian Oros, președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode și viceprimarul Dan Tarcea, președintele PNL Cluj-Napoca. Marii absenți ai conferinței de presă au fost primarul Emil Boc și președintele Consiliului Județean, Alin Tișe. În ceea ce îl privește pe Emil Boc, viceprimarul Dan Tarcea a spus înaintea conferinței că acesta a avut o întâlnire cu un alt ministru, acesta fiind motivul pentru care nu ar fi prezent.

Alin Tișe, pe de altă parte, a transmis, în timp ce Orban se afla la Cluj-Napoca, pentru Știri pe surse, că a refuzat să participe la conferința de presă alături de șeful său de partid pentru că acesta îi este inferior politic și că a trecut de faza când era impresionat de cei care vin de la București să se laude cu munca lor și să o dea exemplu.


„Domnul Buda (europarlamentarul Daniel Buda, președintele PNL Cluj- n.red.) este președintele organizației și participă în această calitate. În ceea ce mă privește, nu voi mai accepta ca munca mea din județ sa fie folosită ca exerciții de imagine ale unora care vin în vizită pe aici și apoi pleacă. Să-și facă imagine cu activitatea și cu realizările lor, dacă o au. E o chestiune de etică politică.

Oameni incompetenți în județele lor (care nu au câștigat la vot direct nici o bătălie electorală) vin la Cluj să se laude cu munca altora iar apoi ne tratează cu lipsa de respect: vezi numirea prefectului de Cluj .


Ne pretind rezultate electorale bune iar apoi prin decizii arbitrare ne îngreunează munca politică din județ și ne afectează negativ electoral. Oameni inferiori politic vin la Cluj să se laude cu munca noastră și să o dea exemplu. Am trecut de faza aceasta. Nu mai impresionează pe nimeni acest comportament politic al unora. Activitatea mea politică, administrativă este cartea mea de vizită.

Politica se schimbă. Oamenii trebuie să se schimbe. Unii din partid încremeniți în funcții nu înțeleg asta și vor fi vânturați de electorat. Reformarea PNL este obligatorie”, a transmis șeful CJ Cluj.


Orban, criticat în mai multe rânduri de liderii PNL locali

În acest an, Boc și Tișe au criticat în repetate rânduri conducerea PNL și modul în care a negociat împărțirea funcțiilor în structurile Executivului.

„PNL a trecut o linie roșie în relația cu noi, pentru că din acest punct de vedere este foarte greu, nu am argumente să spun de ce PNL a optat pentru alt județ și nu pentru Cluj atunci când s-a făcut în coaliție această decizie politică. Eu am fost președinte al PDL și mereu au fost prefecți liberali la Cluj. Și atunci, și acum, Clujul a avut cel mai mare număr de vot adus partidului”, a declarat Boc, după ce funcția de prefect a județului Cluj a fost cedată UDMR.

La 16 aprilie, când premierul Cîțu a vizitat Clujul, Boc a fost alături de el, la conferința de presă. În programul vizitei lui Orban figura o întâlnire cu Boc, la ora 12.30, dar nici unul dintre cei doi nu a postat vreo fotografie sau informație pe Facebook.

Aflat vineri la Cluj, președintele PNL, Ludovic Orban, a fost în vizită la Aeroport, la un eveniment de recepționare a noilor echipamente de securitate, aflându-se ulterior în vizită la Turda și Câmpia Turzii, ulterior a avut o vizită la Primăria Cluj-Napoca, iar după conferința de presă, a anunțat că se va întâlni cu rectorul Academiei de Muzică, a cărei viitor sediu este clădit prin Compania Națională de Investiții și la Terapia Cluj, unde are loc un eveniment de vaccinare a angajaților. De asemenea, a fost anunțată o întâlnire cu primarii PNL din județ, pentru a dezbate proiectele de dezvoltare locală.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter