Politică

O fostă studentă la UMF Cluj, noul Ministru al Sănătății în Guvernul Cîțu

Ioana Mihăilă, fostă studentă la UMF Cluj, este propunerea USR-PLUS pentru postul de Ministru al Sănătății.

 

 


Liderii USR-PLUS se întâlnesc în această dimineață într-o ședință de urgență, iar la ora 12:00 îi vor trimite premierului Cîțu propunerea pentru postul liber de la Ministerul Sănătății. Prima variantă pentru acest este Ioana Mihăilă, o fostă studentă la UMF Cluj-Napoca.

Ioana Mihăilă a candidat la Primăria Oradea și conform CV-ului său este absolventă a Universităţii de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu, Cluj-Napoca, iar din 2006, timp de patru ani, a făcut stagii de pregătire în rezidenţiat pentru specialitatea Endocrinologie la Cluj-Napoca.


Noul Ministru al Sănătății are mai multe terenuri și case în Oradea, dar și 400.000 de lei în conturi și a acordat un împrumut către PLUS de 20.000 de lei. Conform declaraților, Ioana Mihăilă este membru PLUS încă de la începutul partidului.

Mihăilă a candidat la alegerile locale din Oradea și ulterior a fost numită secretar de stat la Ministerul Sănătății în luna martie.


„M-am implicat activ în politică în 2018, atunci când am avut certitudinea că direcţia în care se îndrepta România este total îndepărtată de valorile europene. Mi-am dat seama atunci că avem 2 opţiuni: fie plecăm din ţară, fie ne alăturăm oamenilor în care credem şi contribuim la schimbare. Am ales cea de-a doua variantă şi am aderat la organizaţia ”Platforma România 100”, iar apoi la Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS)”, afirma Mihăilă anul trecut, înaintea alegerilor locale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter