Politică

ALDE și Pro România AU FUZIONAT. Cum se numește noul partid și ce își propune?

Alianța Democraților și Liberalilor (ALDE) și Pro România au fuzionat.

alde-si-pro-romania-au-fuzionat-cum-se-numeste-noul-partid-si-ce-isi-propune alde-si-pro-romania-au-fuzionat-cum-se-numeste-noul-partid-si-ce-isi-propune

 

 


Formațiunile Pro România şi ALDE au decis să aibă candidaţi comuni la alegerile parlamentare şi să formeze un singur partid. Noua formațiune politică se va numi Pro România Social Liberal, a anunţat, joi, liderul Pro România, Victor Ponta.

 


„Suntem iar în criză şi dacă alţii nu au curajul sau nu au dorinţa de a opri acest drum spre prăpastie, trebuie să-l facem noi. Vreau să şi cred că putem să construim în jurul acestei echipe Pro România, cu sprijinul tuturor celor de la ALDE, o alternativă şi o forţă capabilă să lupte şi să se opună măsurilor greşite pe care Guvernul PNL şi aliaţii săi le iau”, a declarat Ponta, într-o conferinţă comună cu liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.

Membrii ALDE candidează pe listele Pro România la parlamentare

Călin Popescu-Tăriceanu a precizat că la alegerile parlamentare membrii ALDE vor candida pe lista Pro România, pentru că fuziunea nu va fi gata din punct de vedere juridic. Repartiția pe listă va fi de 60% pentru Pro România, respectiv 40% pentru ALDE. De asemenea, Victor Ponta va deschide lista la Camera Deputaților, în București, iar Călin Popescu-Tăriceanu, la Senat.


„Vrem să jucăm rolul unei busole. Milităm pentru principiile și valorile în care credem. Noi, din ALDE, pentru principiile liberale, cei din Pro România pentru o politică socială coerentă. Am văzut că PSD a fost de acord cu toate măsurile Guvernului: introducerea stării de urgență, prelungirea stării de urgență, introducerea și prelungirea stării de alertă, adică acele măsuri care au încălcat drepturi și libertăți. Suntem singurii capabili să facem o reală opoziție. Avem o experiență pe care o punem în față”, a precizat Tăriceanu.

CITEȘTE ȘI:


„Scorul” politic național al alegerilor locale. La Cluj, ordinea se păstrează, PNL și UDMR depășesc rezultatul național, PSD e la jumătate!


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter